Candu, precizări despre ce înseamnă mesajul „pro-Moldova” al democraţilor: PDM rămâne un partid proeuropean

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, respinge acuzaţiile apărute în spaţiul public că mesajul „pro-Moldova” al democraţilor înseamnă renunţarea la vectorul european. Speakerul susţine că PDM rămâne un partid proeuropean, însă se va abţine de la discuţii pe subiecte geopolitice şi se va concentra pe problemele interne ale ţării.

Andrian Candu a afirmat, în cadrul emisiunii „Fabrika” de la PublikaTV, că subiectele ce ţin de apeducte şi construcţia drumurilor sunt mai importante decât cele cu privire la vectorul extern.

„Este clar pentru toţi, inclusiv pentru cei din Parlament, din partid, din Guvern, din societate, că modelul de dezvoltare trebuie să fie cel pe calea integrării în UE, dar mai puţin să vorbim despre asta şi mai mult să facem ceea ce ţine de nevoile şi necesităţile oamenilor”, a subliniat speakerul.

Şeful Legislativului spune că guvernarea va continua să implementeze Acordul de Asociere cu UE şi că nu se pune discuţia să se renunţe la acesta.

Totodată, Candu a menţionat că democraţii vor încerca în actuala sesiune parlamentară să introducă în Constituţie sintagma „orientarea strategică a R. Moldova este integrarea europeană”.

Preşedintele PDM, controversatul om de afaceri Vlad Plahotniuc, a criticat toate partidele din Republica Moldova pentru faptul că acestea „s-au creat şi s-au dezvoltat pe teme geopolitice, iar oamenilor li s-a indus permanent ideea că problemele ţării pot fi rezolvate doar dacă esti proeuropean, prorus, proamerican, unionist etc”.

Potrivit lui, niciodată un partid politic nu a acţionat „pentru moldoveni, pro-Moldova”, sugerând că PDM va fi acel partid care ar urma să schimbe situaţia în acest sens.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite