Asociaţia Veteranilor: Cu guvernarea PAS, veteranilor MAI le este mai greu decât înainte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO IPN
FOTO IPN

Cu noua guvernare, veteranilor Ministerului Afacerilor Interne le este cu mult mai greu ca înainte, notează Asociaţia veteranilor şi pensionarilor din Batalionul cu destinaţie specială al MAI. Reprezentanţii Asociaţiei cer audienţă la preşedintele ţării şi la ministrul de interne. Dacă nu vor fi auziţi, iau în calcul organizarea protestelor.

Într-o conferinţă de presă la IPN, Valeriu Chicu, veteran, a spus că preşedintele „Maia Sandu este categoric împotriva veteranilor de război şi împotriva cetăţenilor”. Au existat tensiuni şi pe timpul „regimului Plahotniuc”, dar nici acum nu e mai bine. „Noi credeam că o să fie ceva mai bun, dar nimic”, a spus veteranul.

Printre revendicările Asociaţiei este „reanimarea” Legii 190 din 2003. Să fie format Consiliul preşedinţilor organizaţiilor de veterani, iar Biroul pentru relaţii cu veteranii (din subordinea Cancelariei de Stat) să soluţioneze problema legitimaţiilor de tip nou pentru veterani.

Solidară cu veteranii, Aliona Boghiu, care s-a prezentat ca patriot al Republicii Moldova, a spus că este inadmisibil ca, în vremuri paşnice şi democratice, veteranii să fie batjocoriţi. Clasa politică, din 1991 şi până astăzi, a făcut o crimă la adresa veteranilor, spune ea. După alegeri, veteranii au sperat că vor fi auziţi, dar nu s-a întâmplat. Şi noua conducere nu a făcut nimic pentru a le asigura o viaţă mai bună. Femeia spune că cei care nu-şi onorează promisiunile, trebuie să-şi depună mandatele şi să plece.

Iurie Noroc, veteran, s-a adresat foştilor camarazi, să-şi revendice drepturile insistent, împreună, pentru că au luptat în război, „nu sunt o oarecare cârdăşie de persoane”.

În contextul declarării anului 2022 – Anul recunoştinţei faţă de veteranii de război,  Nicolae Besedovschi, veteran, se întreabă despre ce recunoştinţă poate fi vorba când Legea cu privire la veterani este doar pe hârtie. El i-a îndemnat pe guvernanţi „să se întoarcă cu faţa la veterani”, măcar acum, la 30 de ani de independenţă a independenţa Republicii Moldova.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite