„Îi voi oferi un interviu”. Igor Dodon o va invita oficial la Chişinău pe jurnalista din Rusia căreia i-a fost interzis accesul în Republica Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO colaj Adevărul
FOTO colaj Adevărul

Poliţiştii de frontieră nu i-au permis jurnalistei postului de televiziune rus NTV Irada Zainalova accesul în Republica Moldova. În seara de marţi, 16 ianuarie, ea a fost întoarsă de pe Aeroportul Internaţional Chişinău, deoarece nu ar fi putut motiva scopul vizitei sale în Republica Moldova. Preşedintele ţării dă asigurări că o va invita oficial la Chişinău pentru a-i oferi un interviu.

Prezentatoarea emisiunii „Totalurile săptămânii” (Итоги недели), Irada Zainalova, le-a declarat poliţiştilor de frontieră că are câteva interviuri cu oficiali de stat din Moldova, printre care unul cu Igor Dodon.

Potrivit Poliţiei de Frontieră, jurnalista nu a putut confirma prin documente scopul vizitei sale. Autorităţile mai mai spus că ea ar fi ajuns în Republica Moldova cu avionul Istanbul - Chişinău, după care a fost trimisă înapoi la Moscova cu prima cursă.

Oamenii legii precizează că nu e vorba de expulzare în cazul prezentatoarei NTV.

Igor Dodon a promis că o va invita personal pe Zainalova la Chişinău

„Eu am vorbit cu ea în această dimineaţă şi ne-am înţeles că va veni la Chişinău la invitaţia mea oficială, pentru a-i oferi un interviu”, a declarat Igor Dodon pentru agenţia de presă Ria Novosti.

În opinia şefului statului, este straniu că jurnalistei ruse i-a fost interzis accesul, pe fundalul afirmaţiilor premierului Pavel Filip că îşi doreşte îmbunătăţirea relaţiilor cu Federaţia Rusă.

„Astfel de paşi în mod evident nu vor contribui la relansarea dialogului cu partenerul nostru strategic, Federaţia Rusă”, a subliniat preşedintele.

Amintim că jurnalistul televiziunii ruse „Zvezda” Alexei Samoletov şi producătorul companiei de stat de televiziune şi radiodifuziune a Federaţiei Ruse, Marina Safronova, au fost reţinuţi marţi, 28 noiembrie 2017, pe Aeroportul Internaţional Chişinău şi după care deportaţi.

Jurnalistul, economistul şi politologul rus Mihail Deleaghin nu a avut acces pe teritoriul Republicii Moldova în seara de joi, 26 octombrie 2017, când a vrut să ajungă la Chişinău pentru a participa la un eveniment în contextul aniversării a 100 de ani de la Marea Revoluţie Socialistă din octombrie, organizat de Partidul Comuniştilor.

Pe 26 septembrie 2017, Daria Aslamova, jurnalista publicaţiei de la Moscova „Komsomoliskaya pravda”, a fost reţinută pe Aeroportul Internaţional Chişinău. Daria Aslamova a fost ucată în avionul Chişinău-Bucureşti, urmând să plece spre Moscova. Aceasta se îndrepta spre Preşedinţie, unde urma să ia un interviu de la Igor Dodon.

De asemenea, pe 1 septembrie 2017, poliţiştii de frontieră de la Chişinău nu ar fi permis intrarea în Republica Moldova a redactorului ziarului „Argumentî i faktî” din Federaţia Rusă (publicaţie apropiată Kremlinului). Şi atunci refuzul autorităţilor moldovene a fost legat de faptul că jurnalistul rus Igor Cerneak nu ar fi indicat scopul vizitei sale la Chişinău.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite