Reţeta ciorbei de mazăre cu carne. Se prepară uşor şi are un gust desăvârşit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă aveţi poftă de o ciorbă hrănitoare, uşor de făcut, cu ingrediente la îndemână, puteţi încerca ciorba de mazăre proaspătă a unui cunoscut bucătar din părţile Ardealului.

Promotor al bucătăriei ardeleneşti, sălăjeanul Mircea Groza propune pentru masa de prânz o delicioasă ciorbă de mazăre cu carne, un preparat bogat în legume, hrănitor şi colorat.

Ingrediente:

- mazăre, carne, un morcov, un pătrunjel şi o bucată de ţelină, o ceapă, trei căţei de usturoi, un cartof, o bucată de ardei roşu, un pahar de bulion sau smântână amestecată cu un gălbenuş de ou.

Imagine indisponibilă

Pentru a face acest fel de mâncare, puteţi folosi orice fel de carne, de la cea de pui, la cea de porc, de la aripioare, la costiţe, de la muşchiuleţ afumat, la cârnaţi. Începeţi prin a tăia mărunt carnea, după care o puneţi la călit într-o oală cu puţin ulei, până când se albeşte. Completaţi cu zarzavatul tăiat cubuleţe, ceapa mărunţită şi usturoiul. Lăsaţi la foc mic, amestecând continuu, având grijă să nu se ardă. Adăugaţi atâta apă câtă ciorbă doriţi să faceţi, lăsaţi să fiarbă, iar când carnea este făcută, puneţi mazărea, cartoful curăţat şi tăiat cuburi, ardeiul mărunţit. Pentru un plus de aromă, gastronomul sălăjean recomandă să adăugaţi unul sau doi căţei de usturoi zdrobiţi.

La final, dregeţi ciorba cu bulion sau, dacă aţi făcut-o cu carne afumată ori cârnaţi, cu smântâna amestecată cu un gălbenuş, diluată în prealabil cu zeamă fierbinte, adăugată treptat. Înainte de a servi, nu uitaţi să adăugaţi mărar verde din abundenţă.

Mai puteţi citi:

Cum faci cea mai bună supă de chimen. Reţeta unui cunoscut bucătar ardelean

Cea mai gustoasă ciorbă de cartofi. Ingredientele care o scot din anonimat

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite