Procurorii strică „piaţa“ lucrărilor de licenţă de-a gata. Lector universitar, trimis în judecată într-un dosar ce acoperă trei judeţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Procurorii au probat vânzarea a zece lucrări de licenţă FOTO Arhivă
Procurorii au probat vânzarea a zece lucrări de licenţă FOTO Arhivă

Un lector universitar de la Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei, Psihologie, Educaţie Fizică şi Sport din cadrul Universităţii „Vasile Goldiş” a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, sub acuzaţia de luare de mită. Mai exact, procurorii spun că lectorul vindea lucrări de licenţă gata făcute studenţilor, pretinzându-le sume cuprinse între 250 şi 300 de euro.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj au finalizat cercetările referitoare la Mariana Popa, cadru didactic de la Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei, Psihologie, Educaţie Fizică şi Sport din cadrul Universităţii „Vasile Goldiş”, acuzată, la mijlocul lunii iulie, că le-a vândut unor studenţi lucrări de diplomă gata făcute. Într-un comunicat de presă, procurorii precizează că în sarcina femeii s-a reţinut faptul că în perioada 2014 – 2015 în calitate de profesor îndrumător la Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei, Psihologie, Educaţie Fizică şi Sport din cadrul Universităţii „Vasile Goldiş”, a pretins şi primit, sume de bani în lei şi euro, de la 10 studenţi ai Facultăţii de Ştiinţe ale Educaţiei, Psihologie, Educaţie Fizică şi Sport Zalău, pentru a le elabora acestora integral sau, după caz, parţial, lucrările de licenţă, inculpata având atribuţiuni de coordonare a acestor studenţi în ceea ce priveşte elaborarea lucrărilor de licenţă. În cauză s-au dispus măsuri asiguratorii în vederea confiscării speciale a sumei de 11.925,7 lei reprezentând echivalentul în lei a sumelor primite de către inculpată de la cei 10 studenţi.


O parte din actele de urmărire penală s-au efectuat cu sprijinul organelor de cercetare penală ale poliţiei judiciare din cadrul Serviciilor Judeţene Anticorupţie Sălaj, Satu Mare şi Arad, în baza delegărilor.


De asemenea, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii.


Dosarul a fost înaintat Tribunalului Sălaj cu propunere de menţinere a măsurilor preventive şi asiguratorii dispuse în cauză. Vineri, 14 august, magistraţii Tribunalului Sălaj au decis, însă, înlocuirea arestului preventiv cu măsura arestului de domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile.


Reamintim că femeia a fost reţinută în 20 iulie pentru 24 de ore, o zi mai târziu ea primind şi mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile. Din informaţiile primite de la purtătorul de cuvânt al Parchetului, prim-procurorul adjunct Pompilia Stana, cadrul didactic percepea sume cuprinse între 250 şi 300 de euro pentru fiecare lucrare de licenţă vândută ”la gata” studenţilor.

Vă mai recomandăm:

O tânără de 22 de ani s-a aruncat de la etajul IV. O copertină i-a stricat planurile

Brutele care au violat şi abuzat sexual două fetiţe, trimise în judecată. Violatorii sunt fraţi iar una dintre victime, în vârstă de 9 ani, este fiica unuia dintre ei!

Un tânăr de 25 de ani s-a înecat în râul Someş în timp ce se scălda cu prietenii


 

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite