Mierea de pe Valea Barcăului şi bucătăria tradiţională din Sălaj, promovate de televiziunile naţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alin Prunean, directorul Fundaţiei "Agapis" din Zalău, care a deschis într-o comună din Sălaj o intreprindere socială ce oferă clienţilor produse apicole şi fructe uscate apreciate inclusiv de prinţul Charles al Marii Britanii, a fost invitat duminică în cadrul emisiunii "Preţuieşte viaţa" de la TVR 1. Săptămâna aceasta maestrul Mircea Groza va găti în tradiţia sălăjeană la Teo Show.

Despre mierea cu hribi ori cu scorţişoară făcută în intreprinderea socială de la Valcău de Jos, Sălaj, ori despre prunele uscate umplute cu nucă, după o reţetă tradiţională a evreilor din zonă, au auzit toţi cei interesaţi de aceste produse. De ieri ştie despre ele o ţară întreagă, pentru că preocuparea pentru bun şi dulce, dar sănătos, a lui Alin Prunean şi a celorlalţi implicaţi în intreprindere a fost prezentată duminică, 15 decembrie, în cadrul emisiunii "Preţuieşte viaţa" de la TVR 1. Alin Prunean i-a vorbit Andreei Marin în special despre "The Art of DAR", produsul exclusivist lansat anul trecut la cel mai mare târg alimentar din lume, SIAL Paris. Un astfel de produs, ce se vinde cu 365 de euro, a fost dăruit de sălăjean echipei "Preţuieşte viaţa", pentru a fi valorificat în scop caritabil.

Nici Alin Prunean nu a rămas fără daruri. El a primit din partea echipei de la TVR o transpaletă cu cântar, un miniutilaj care îi va ajuta pe lucrătorii de la Valcău să manipuleze mai uşor mierea, dar şi promisiunea unor interviuri de promovare, unul în celebra revistă "Bucătăria pentru toţi".

Săptămâna aceasta, maestrul Mircea Groza, un împătimit al bucătăriei tradiţionale sălăjene, va arăta tot ce a mai rămas autentic în preparatele culinare cu specific local în cadrul emisiunii moderate de Teo Trandafir, "Teo Show"

Zalău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite