Exemplul muntenegrenilor n-a funcţionat în Sălaj. Numărul donatorilor de sânge, chiar mai mic decât de obicei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sălăjenii nu se înghesuie să doneze sânge la Centrul de Transfuzie Sanguină, aşa cum au făcut, într-un gest de solidaritate emoţionantă, locuitorii din capitala muntenegreană Potgorica.

Pragul Centrului de Tranfuzie Sanguină din Zalău, situat vizavi de Unitatea Militară, este trecut, în medie, de 30 de donatori - ne spune şefa centrului, medicul Angela Badea. Astăzi, numărul celor care au venit să doneze nu numai că nu a crescut, ca semn al presupusei solidarităţi faţă de victimele accidentului de duminică din Muntenegru, dar chiar a scăzut. Medicul Angela Badea ne spune că o angajată a unei societăţi din Zalău a anunţat că va veni, astăzi, împreună cu mai mulţi colegi, să doneze sânge după ce au văzut la televizor exemplul dat de muntenegreni, dar donatorii anunţaţi nu au mai ajuns la centru.

Cu toate că nu au demonstrat că ştiu să fie solidari cu cei aflaţi în necaz, Angela Badea spune că este mulţumită de felul în care sălăjenii se mobilizează, în condiţii normale, pentru a asigura stocul de sânge necesar salvării de vieţi. "În urmă cu cinci ani, aveam 2.000 de donări pe an. Anul trecut, am ajuns la 6.200, iar anul acesta, în primele cinci luni, am avut deja 3.500 de donări. Dacă mergem tot aşa, ajungem până la finele anului la 8.000", spune şefa centrului. Angela Badea crede că un rol important în creşterea numărului de donări îl au campaniile de recoltare din teren, făcute la Crasna, Cehu Silvaniei, Jibou şi Şimleu Silvaniei.

Pentru fiecare donare, un donator primeşte şapte tichete de masă în valoare de 65 de lei. "Aceste tichete sunt în contul unei mese pe care ar trebui să o asigurăm noi, după donare", explică medicul.

Citeşte şi VIDEO Ziua Drapelului Naţional, sub semnul doliului pentru cei 18 români care au murit în Muntenegru

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite