Cum îi pune ANAF-ul pe drumuri pe oamenii de afaceri. Contribuabilii mijlocii, mutaţi forţat la direcţiile regionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mii de contribuabili mijlocii vor avea de făcut chiar şi sute de kilometri pentru a-şi depune documentele la Finanţe, după ce ANAF a decis să treacă, începând cu 1 februarie 2016, administrarea direcţiilor generale regionale ale finanţelor publice. Numai în cele şase judeţe arondate Direcţiei Regionale Cluj vorbim despre 1.500 de astfel de societăţi.

Printr-un ordin al preşedintelului ANAF (nr. 3649/2015), administrarea contribuabililor mijocii trece, de la 1 februarie 2016, din sarcina administraţiilor judeţene în cea direcţiilor generale regionale ale finanţelor publice. Potrivit unui comunicat de presă al Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Sălaj, contribuabilii mijlocii de pe raza judeţelor Sălaj, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Maramureş şi Satu-Mare vor fi administraţi, astfel, de Direcţia Generala Regională a Finanţelor Publice Cluj-Napoca.

Începând cu data menţionată, contribuabilii mijlocii nu vor mai putea efectua plata obligaţiilor fiscale în judeţul unde îşi au sediul, ci vor trebui să se adreseze Trezoreriei Municipiului Cluj Napoca  (cod TREZ 216). Chiar dacă o parte dintre formalităţile pe care le are de îndeplinit un astfel de contibuabil se pot face din faţa calculatorului, rămân o serie de proceduri pentru care administratorii acestor firme vor trebui să se deplaseze la Cluj. În unele cazuri, vorbim de distanţe de sute de kilometri, cum este cazul celor care îşi au sediul în nordul judeţelor Maramureş sau Sau Mare, ce se vor traduce prin zile pierdute pe drum şi cheltuieli suplimentare.

Aproape 5.000 de firme din regiune, vizate de măsură

 AJFP Sălaj precizează că lista contribuabililor mijlocii din raza judeţelor Sălaj, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Maramureş şi Satu-Mare care vor fi administraţi de către această nouă structură fiscală a fost aprobată prin O.P.A.N.A.F. nr. 3702/2015 şi poate fi vizualizată pe site-ul: www.anaf.ro, secţiunea INFO PUBLICE, modulul 04 ”Informaţii privind agenţii economici”, submodulul 01  ”Listele contribuabililor mari şi mijlocii”. Potrivit listei prezentate, nu mai puţin de 1.500 de contribuabili din aceste judeţe vor fi administraţi de la 1 februarie de direcţia din Cluj. La aceştia se adaugă alţi peste 3.100, care au sedii secundare în raza teritorială a direcţiei.

Administraţia pentru Contribuabili Mijlocii, constituită la nivelul Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice Cluj-Napoca, are sediul in municipiul Cluj Napoca, P-ţa Avram Iancu nr. 19, et. 1, cam. 138-147, cod poştal 400117. Informaţii suplimentare se pot obţine la telefon: 0264-592602 sau 0264-592603 interior 102 , e-mail: contrib.mijlocii.cj@mfinante.ro.

Marii contribuabili, mutaţi la Bucureşti

 Măsura vine la mai bine de 10 după ce ANAF a decis ca, începând cu 1 aprilie 2005, toţi marii constribuabili să treacă din administrarea direcţiilor judeţene în cea a municipiului Bucureşti. În total, 2.500 de astfel de giganţi economici îşi plătesc toate dările în capitală - şi vorbim despre sume mari de bani - în loc să contribuie la bugetele judeţelor în care îşi desfăşoară activitatea. Din Sălaj, în lista marilor contribuabili sunt cuprinşi zece agenţi economici.

Vă mai recomandăm:

Nume grele în dosarul afacerilor cu terenuri în care sunt implicaţi funcţionari din Primăria Zalău. Printre ei, şi fostul subprefect


 

Zalău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite