Adevărul despre alimentele care ar stimula metabolismului şi arderile. Cum putem mânca şi slăbi în acelaşi timp

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicul spune că nici măcar ardeiul iute nu stimulează arderile FOTO Facebook/Mircea Groza
Medicul spune că nici măcar ardeiul iute nu stimulează arderile FOTO Facebook/Mircea Groza

Obsesia omului modern pentru siluetă a dat naştere la nevoia de a găsi căi mai facile de a scăpa de kilogramele în plus. Una este reprezentată de alimentele care ar stimula metabolismului, considerate de unii specialişti drept „folclor de proastă calitate“.

Mediul online abundă de liste de alimente ”miraculoase” care nu numai că nu îngraşă, dar chiar contribuie la pierderea kilogramelor prin rolul lor se stimulent pentru metabolismul uman - cu alte cuvinte, prin intensificarea arderilor. De pe aceste liste nu lipseşte niciodată ardeiul iute, ceaiul verde şi cafeaua, dar sunt incluse şi iaurtul, cerealele integrale, carnea slabă, unele fructe (precum grapefruit-ul) şi altele.

Doctorul Marius Călinici, medic cu specializare atât în nutriţie, boli metabolice şi diabet, cât şi în interne, spune toate aceste informaţii nu sunt altceva decât un ”folclor de proastă calitate”. ”Nu există alimente care să stimuleze arderile, prin urmare, nu există mâncare care să te slăbească. Exact cum nu există nici medicamente, legale, care să stimuleze metabolismul”, ne lămureşte medicul. Potrivit medicului, ar fi şi dăunător să se intensifice arderile, pentru că ar contraveni naturii umane. ”Organismul este structurat să-şi conserve energia, proces ce stă la baza îngrăşării. Este un proces menit să asigure supravieţuirea în perioadele în care accesul la alimente este nesatisfăcător. De aceea, cei care ard repede şi mult energia, nu sunt rezistenţi”, completează el.


Diferenţele de metabolism, determinate în principal genetic


Medicul admite că există diferenţe între persoane diferite în privinţa intensităţii arderilor, însă spune că acestea nu sunt determinate de alimentaţia acestora. ”Fiecare din noi e unicat - valorificăm aportul de energie sub formă de hrană în mod diferit şi nu s-a demonstrat că ar exista alimente care să modifice acest mod de valorificare”, spune el.


Calorii mai puţine, calea cea mai sigură către silueta dorită


Nutriţionistul susţine că reducerea densităţii calorice este singura cale sigură prin care se pot da jos kilogramele în plus. ”Mese echilibrate din punct de vedere cantitativ, cu alimente mai sărace în calorii, reprezintă soluţia pentru a slăbi. Alimente care să slăbească nu există. Dacă ar fi existat, industria alimentară, acuzată pe bună dreptate de ”epidemia” de obezitate, cu siguranţă le-ar fi exploatat, pentru că scopul ei nu este să ne îmbolnăvească, ci să facă bani, cât mai mulţi bani”, conchide el.


Amfetaminele, eficiente, dar toxice


Nutriţionistul spune că, în trecut, s-a observat că amfetaminele aveau acest efect, de intensificare a arderilor, estompând, totodată, senzaţia de foame. Aceste substanţe au fost interzise, ulterior, prin lege, dovedindu-se a fi toxice.
 

Vă mai recomandăm:

Pericolul ascuns în spatele gustului delicios al afumăturilor. Boala teribilă ce-i ameninţă pe consumatorii înrăiţi

Excesul de curăţenie care ne îmbolnăveşte. Cum ne facem singuri rău crezând că ne protejăm împotriva bolilor

Adevărul despre bicarbonatul de sodiu. Beneficiile, dar şi riscurile fatale ale prafului din bucătărie considerat medicament universal

Secretele alimentaţiei sănătoase şi cât trebuie să mâncăm ca să evităm bombele calorice. Nutriţioniştii explică ce conţine un meniu sănătos

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite