Percheziţii la finul omului de afaceri Adrian Porumboiu. Milionarul acuză că a fost interceptat ilegal şi i-a fost spart contul de email personal şi cel al firmelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism au efectuat astăzi mai multe percheziţii în municipiul Vaslui, fiind vizat finului omului de afaceri Adrian Porumboiu, Ciprian Damian, fostul preşedinte al clubului de fotbal Sporting Club Vaslui.

UPDATE: Acţiunea de astăzi a procurorilor DIICOT la Vaslui a reaprins războiul declaraţiilor dintre Adrian Porumboiu şi Ciprian Damian. Acesta din urmă a răspuns declaraţiilor făcute de omul de afaceri, afirmând că declaraţiile acestuia nu sunt conforme cu realitatea. 

"Conducerea firmelor lui, prin interpuşi este o practică veche. De văzut ce se întâmplă firmele sale, angrenate în peste 100 de executări silite. Îi reamintesc domnului Porumboiu că reclamaţia lui privind contractul meu de administrare a fost clasată, dar nu acelaşi lucru s-a întâmplat şi cu dosarul privind spargerea clubului de fotbal, judecătorii dispunând începerea urmăririi penale. Îi reamintesc domnului Porumboiu că a fost respinsă ordonanţa de plată a 6 milioane de euro, bani pe care mi i-a cerut în baza unui contract fals, există plângere penală în acest sens. Referitor la invitaţia de a mă arunca într-o groapă de gunoi, îi transmit că, din punctul meu de vedere, rămâne acelaşi ospătar care s-a pripăşit în tenişi pe plaiurile vasluiene în urmă cu mai bine de 30 de ani. Organele judiciare şi instanţele de judecată îşi vor face în mod corect datoria, indiferent de cine sau ce acuză.", a completat Ciprian Damian.

 "Nu am fost în viaţa mea ospătar!"

Adrian Porumboiu consideră declaraţiile lui Damian drept "un tupeu de borfaş". "Omul minte cu o voioşie dezarmantă. Nu a câştigat niciun proces, aberează! Nu există firme conduse prin interpuşi. Sunt nouă firme care aparţin de grupul Racova, cu personalitate juridică, cu conduceri distincte. Faptul că sunt acţionar majoritar la ele, este greu să înţeleagă un om care toată viaţa a stat cu mâna întinsă şi s-a ocupat numai de furat. Procesul de 6 milioane de euro nu a fost câştigat. Ulerom trebuie să plătească o taxă de timbru ce urmează să o stabilească instanţa. Că nu îşi recunoaşte semnăturile, este problema lui de câte ori şi-a falsificat propiile semnături. Referitor la contractul de administrare, va trebui să iasă într-un final la suprafaţă. Pe acel contract clubul nu a luat licenţă şi a solicitat sume de bani pe care nu le merita. Nu am fost în viaţa mea ospătar. Să vină o persoană să spună că am servit-o la masă şi îi dau un milion de euro. Am fost director care avea restaurante în subordine, iar timp de 35 ani am avut numai funcţii de conducere, director, preşedinte la societăţi care aveau în subordine şi restaurnate. Îmi vine greu să cred că port o asemenea polemică cu un borfaş, care are un tupeu inimaginabil.Până acum a trăit extraordinar de bine din banii lui Porumboiu, să vedem când va termina banii de la Porumboiu pe cine se va mai pregăti să păcălească. Nu are sens să lungesc polemica cu un deşeu uman, pentru că trimiterea la groapa de gunoi cred că ar infecta şi mai mult acel spaţiu. Probabil şi dacă s-ar naşte de un miliard de ori nu ar putea să facă nici 1% din ce am realizat eu în viaţă. Îmi cer scuze cititorilor, că am coborât la asemenea  nivel pentru a da replici unui astfel de specimem.", a replicat Adrian Porumboiu.

ŞTIRE INIŢIALĂ: Potrivit purtătorului de cuvânt al DIICOT, Structura Centrala, astăzi la Vaslui au fost efectuate patru percheziţii într-un dosar în care se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de pătrundere fără drept într-un sistem informatic. "Deocamdată, nu se pot face publice mai multe informaţii", a subliniat procurorul şef Mihaela Porime, purtătorul de cuvânt al DIICOT. În urma descinderilor efectuate de poliţiştii de la Crimă Organizată, au fost ridicate mai multe sisteme informatice.

"Au fost ridicate nişte sisteme de stocare, sunt aceleaşi care au fost ridicate în urmă cu un an, într-un alt dosar. Erau sigilate, nici nu am mai apucat să le folosesc. Am dat şi o scurtă declaraţie. Este vorba de o reclamaţie a domnului Porumboiu, care acuză că i-a fost spart emailul personal şi cel de la societatea Comcereal. Domnia sa a mai făcut reclamaţii, care au fost clasate. Este obişnuit să facă reclamaţii. Nu am nicio legătură cu aceste acuzaţii, iar domnului Porumboiu îi transmit un singur mesaj: de ce te fereşti nu scapi! ", a declarat pentru Adevărul, Ciprian Damian.

În replică, Adrian Porumboiu a declarat că nu doreşte să comenteze acţiunile procurorilor DIICOT, însă afirmă că este de notorietate faptul că telefoanele, conturile de email i-ar fi fost controlate de finul său, Ciprian Damian, încă de pe vremea când se aflau în relaţii bune.

"M-a sunat de pe numărul preşedintelui"

"Nu este nicio noutate, telefoanele mele şi nu numai ale mele, au fost ascultate ilegal de Damian. Toate datele mele de contact din telefon le avea şi el. Tupeul a fost maxim atunci când m-a sunat de pe numărul preşedintelui României (Traian Băsescu n.r.). Eram cu o doamnă avocată şi a sunat-o pe ea, de pe numărul meu. Am vorbit cu el la telefon şi i-am spus că dacă este aşa şmecher să mă sune de pe numărul preşedintelui. Şi m-a sunat. Când am verificat mi s-a răspuns de la Cancelaria Preşedintelui. Mi se pare neverosimil aşa ceva. De notorietate este şi faptul că în perioada în care se judeca la Tribunalul Vaslui cererea de insolvenţă a clubului de fotbal, instanţa era bombardată zilnic cu zeci de faxuri de pe numărul de fax al societăţii Comcereal, fără ca vreun angajat să folosească faxul. A consumat Tribunalul tone de hârtie pe faxurile care erau dirijate fără acordul nostru", a declarat omul de afaceri Adrian Porumboiu. 

Referitor la mesajul transmis de finul său, Adrian Porumboiu afirmă că nu are niciun motiv să se teamă.

"Omul a trăit şi trăieşte numai în mizerii. Mie să îmi fie frică, după ce a furat banii, a distrus cu bună ştiinţă echipa şi a avut tupeul să ceară insolvenţa la toate firmele? Nu îi rămâne decât să se arunce în cea mai mare groapă de gunoi, iar ameninţările să le transmită la şatra lui. Nu există plângeri clasate, sunt nişte minciuni ordinare. Eu nu am făcut decât o singură reclamaţie, pentru că a atentat la viaţa mea privată, la intimitatea mea, iar acest lucru nu pot permite. Regretul meu cel mai mare este că am avut asemenea specimene în preajma mea", a completat omul de afaceri.

Ciprian Damian şi Adrian Porumboiu se află într-un conflict deschis odată cu prăbuşirea clubului de fotbal Sporting Club Vaslui, al cărui finanţator a fost milionarul vasluian.

Fost poliţist de profesie, Ciprian Damian i-a fost alături lui Adrian Porumboiu mai bine de 15 ani, fiind considerat omul său de încredere. În 2007  a fost numit preşedintele clubului de fotbal, iar în 2013 după retragerea lui Adrian Porumboiu, care finanţa clubul prin intermediul firmelor sale, Damian a devenit acţionar majoritar.

În mai multe ieşiri publice, Ciprian Damian l-a acuzat anul trecut pe fostul finanţator că retragerea de la echipă din 2013 a fost una formală, iar el a fost folosit drept ţap ispăşitor pentru datoriile uriaşe ale clubului. 

Vă mai recomandăm:

Lupta orgoliilor a distrus un brand: FC Vaslui îşi dă ultima suflare

Acuzaţii grave în scandalul dintre Adrian Porumboiu şi finul său: şantaj, tranzacţii dubioase, acte falsificate şi interceptări ilegale

Război total între naşul Porumboiu şi finul Damian: FC Vaslui, scos la vânzare!

Fotbaliştii de la FC Vaslui au intrat în grevă. Nu şi-au mai primit salariile de cinci luni

Adrian Porumboiu şi-a anunţat retragerea de la FC Vaslui printr-o scrisoare de adio: „Rămân fanul lor

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite