Şcolile în care niciun elev nu a promovat la simularea Evaluării Naţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În judeţul Vaslui sunt două unităţi de învăţământ unde niciun elev nu a reuşit să obţină media 5 la simularea evaluării naţionale: Şcoala Sălceni, respectiv Coroieşti. La şcoala Rădeni doar doi elevi, din 39, au obţinut medii de promovare, iar gimnaziile din Zăpodeni, Tătărăni şi Hoceni sunt sub 10% dinnumărul total de elevi au reuşit să obţină minim media 5.

La nivel de judeţ, doar 40,15 % dintre elevi au reuşit să obţină medii de trecere la ambele probe, procentul înregistrat fiind sub media naţională. Situaţia de-a dreptul dezastruasă s-a înregistrat la matematică, unde dintr-un număr total de 4.802 elevi, doar 1.846 de elevi au obţinut note de trecere. La şcolile din Dăneşti, Rădeni, Creţeşti, Sălceni, Coroieşti, Măluşteni şi “V.I.Popa” Bârlad, niciun elev nu a reuşit să obţină nota minimă 5, iar alte peste 20 de unităţi gimnaziale vasluiene au sub zece procente sub note de promovare la matematică.
Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ)arată însă că în Vaslui, sunt şi unităţi de învăţământ care au obţinut medii bune la evaluare, indicându-i pe cei 22 de elevi care au reuşit performanţa să obţină nota 10 la matematică şi pe cei şase care au primit punctajul maxim la proba scrisă de limba şi literatura română. Judeţul Vaslui are un singur elev care a luat zece pe linie la simulare, acesta provenind de la Şcoala nr.3 “Constantin Parfene” Vaslui.
Doar trei unităţi şcolare se mândresc cu procent de sută la sută de promovare. Este vorba de clasele de gimnaziu de la Liceul “Mihail Kogălniceanu” Vaslui, Colegiul Naţional “Gheorghe Roşca Codreanu” Bârlad şi Colegiul Naţional “Cuza Vodă” Huşi.
Ca urmare a situaţiei înregistrate, conducerea ISJ a decis adoptarea mai multor măsuri de remediere a situaţiei, care urmează să fie aplicate, pe verticală, la nivelul fiecărei şcoli.
 

“La nivelul fiecărei şcoli, va fi analizată situaţia şi se vor lua măsurile impuse de către inspectorat, dar şi alte măsuri suplimentare pentru pregătirea elevilor, acolo unde şcoala consideră necesar. Părinţii vor fi informaţi asupra situaţiei elevilor, în cadrul şedinţelor cu părinţii. Tot atunci, li se vor prezenta soluţiile pe care şcoala le are în vedere pentru fiecare elev în parte. Lucrările fiecărui elev vor fi analizate la nivelul clasei, pentru a se identifica punctele slabe şi, în consecinţă, pentru a putea corecta neajunsurile înregistrate. Se vor efectua ore de pregătire pentru examinarea naţională din vară”, a declarat Gabriela Plăcintă, inspectorul general al ISJ Vaslui.

Citeşte şi: Dezastru la simulare: 78% din elevii vasluieni de clasa a VIII-a nu au promovat la matematică

Un elev din Bârlad eliminat de la simulare, după ce a fost prins copiind

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite