Incendiul din pădurea de la Sviniţa a fost lichidat de pompieri

Incendiul din pădurea de la Sviniţa a fost lichidat de pompieri

Marţi s-a intervenit pe cale aeriană FOTO Arhivă  ISU Drobeta

ISU Drobeta anunţă că incendiul izbucnit în cursul zilei de 6 august în pădurea de la Sviniţa a fost stins în jurul orei 12,10. Marţi dimineaţă au fost reluate misiunile pentru lichidarea incendiului, pe cale aeriană cu ajutorul elicopterului aparţinând I.G.Av.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pe parcursul zilei de luni, 7 august, s-a continuat intervenţia pentru stingerea incendiului izbucnit la litieră şi coronament în pădurea de foioase (strejar şi fag) de pe raza comunei Şviniţa, cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă, patru autospeciale de transport persoane , un ATV, un Punct de Comandă Mobil, trei ofiţeri şi 27 pompieri militari.  De asemenea, au intervenit în sprijin din cadrul I.S.U. Dolj: un ofiţer şi 16 pompieri militari  cu o autospecială,   I.S.U. Caraş -Severin: un ofiţer şi 16 pompieri militari cu o autospecială, I.S.U. Timiş: trei pompieri militari cu un Punct de Comandă Mobil.

Pentru stingere s-a intervenit pe cale aeriană cu ajutorul elicopterului dotat cu dispozitiv de stingere ”bambi - bucket”, aparţinând I.G.Av.. În jurul orei 17:00, forţele venite în sprijin aparţinând inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă (I.S.U. Dolj, I.S.U. Caraş-Severin şi I.S.U. Timiş) s-au retras la sediile proprii. La faţa locului au rămas patru pompieri militari cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă.

Au fost afectate circa 50 de hectare de litieră şi coronament.

citeste totul despre: