Cum să faci cea mai bună nuga de casă. Desertul copilăriei, după reţeta celebrei bucătărese Sanda Marin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nuga de casă FOTO pinterest.comI
Nuga de casă FOTO pinterest.comI

Dacă îţi e poftă de un desert delicios şi uşor de făcut, îţi recomandăm această reţetă simplă de nuga, din cartea de bucate a celebrei Sanda Marin.

Ingrediente: 6 albuşuri, 350 g miere, 350 g zahăr, zeama de la ½ lămâie, 1 pacheţel zahăr vanilat, 350 g nuci şi alune curăţate, 2 foi de napolitană

Mod de preparare:

Se freacă bine într-un căzănel albuşurile cu mierea şi zahărul, până creşte compoziţia ca o spumă (se freacă cel puţin ½ oră). Se adaugă zeama de lămâie şi puţină vanilie. Se pune căzănelul pe foc moale şi se mai bate aproape o oră. (ca să nu se ardă la fund, e de preferat să se pună căzănelul pe maşină într-o cratiţă cu apă).

Când compoziţia este destul de legată, astfel încât se desprinde de pe fund când se dă cu lingura, se pun înăuntru nucile amestecate cu  alune prăjite şi neprăjite. (Dacă se pun numai nuci, acestea au un gust mai bun dacă mai întâi sunt puţin rumenite în cuptor).

Se răstoarnă pe un fund, peste o foaie de napolitană (din comerţ), se întinde cu un cuţit udat cu apă, se aşază deasupra altă foaie de napolitană, iar peste acesta se pune un fund de lemn cu o greutate. După ce s-a răcit, se taie bucăţi.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite