3000 pachete de ţigări netimbrate confiscate de poliţiştii de frontieră mehedinţeni de la un contrabandist

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Întreaga cantitate de ţigări netimbrate a fost confiscată
Întreaga cantitate de ţigări netimbrate a fost confiscată

Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi au depistat un severinean, care transporta cu un autoturism Opel Astra, 3000 de pachete cu ţigări netimbrate, pentru care nu avea documente de provenienţă.

În cadrul unei acţiuni desfăşurate pe linia combaterii traficului ilicit de ţigări netimbrate, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi au oprit, în după amiaza zilei de 16 noiembrie a.c., la ora 19.30, la un filtru organizat la ieşirea din localitatea Scăpău, pe conducătorul  unui  autoturism Opel Astra, îmatriculat în România.

„La controlul autoturismului aparţinând lui S. Constantin, în vârstă de 48 de ani, din municipiul Turnu Severin, poliţiştii de frontieră mehedinţeni au descoperit, în portbagaj, cantitatea de 3000 pachete de ţigări marca Marble, fără timbru fiscal, pentru care acesta nu avea documente de provenienţă”, precizează comisarul şef Valeriu Pera, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi.

Tigările urmau să fie distribuite de severinean pe raza mai multor localităţi din judeţul Mehedinţi. Dacă ţigaretele de contrabandă ar fi ajuns pe „piaţa neagră” profitul ilicit obţinut din vânzarea acestora de către S. Constantin se situa la 9000 de lei.
       

În cauză s-a întocmit lucrare penală în care se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi de deţinere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fară a fi marcate sau marcate necorespunzător                      
   
Cantitatea de ţigări şi autoturismul în valoare de peste 36.000 de lei au fost indisponibilizate până la finalizarea cercetărilor.
         

Citeşte şi:             

Braconier prins de poliţiştii de frontieră mehedinţeni în zona de protecţie de la Mraconia
 

Poliţia de Frontieră Mehedinţi: Percheziţie la un depozit ilegal de alcool folosit de contrabandiştii din Călineşti

Turnu-Severin



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite