VIDEO Capacitate 2017. Rezolvarea subiectelor la Limba Română la Evaluarea Naţională Timiş. Elevii au dat frâu liber imaginaţiei

VIDEO Capacitate 2017. Rezolvarea subiectelor la Limba Română la Evaluarea Naţională Timiş. Elevii au dat frâu liber imaginaţiei

Colegiul Naţional Coriolan Brediceanu din Lugoj, unul dintre centrele de examinare FOTO Daniel Dancea

Peste 4.000 de elevi din judeţul Timiş au participat luni la prima probă a examenului de Evaluare Naţională. Elevii de clasa a opta au avut de argumentat apartanenţa la genul liric a poeziei „Ploaia”, de Magda Isanos. De asemenea, elevii au avut de redactat o compunere despre o întâmplare reală sau imaginară din timpul unei competiţii sportive.

Ştiri pe aceeaşi temă

Unul dintre centrele de examen din judeţul Timiş a fost la Colegiul Coriolan Brediceanu din Lugoj. Zeci de părinţi au aşteptat emoţionaţi ca elevii să iasă din examen. Rând pe rând copiii au ieşit din sala de examen şi s-au consultat cu profesorii lor de limba română pe tema rezolvării subiectelor. Pentru prima dată în ultimii ani, elevii nu au fost lăsaţi să iasă din sala de examen cu subiectele. Potrivit inspectorului şcolar general al judeţului Timiş, decizia a fost luată duminică, în videoconferinţa cu inspectorii şcolari.

Unul dintre subiectele care le-a pus elevilor la încercare imaginaţia a fost compunerea despre o întrecere sportivă reală sau imaginară. Unii dintre elevi au relatat despre concursuri sportive „pe bune”. Alţii şi-au imaginat competiţii la care nu au participat. Spre exemplu, unul dintre elevii care a participat la examenul de Evaluare Naţională de la Lugoj şi-a imaginat un concurs de înot la care era cât pe ce să se înece. Altul şi-a imaginat cum s-a antrenat pentru un cros, dar s-a accidentat la gleznă. În final s-a recuperat şi a participat la concurs trecând linia de sosire printre primii. O tânără a povestit una dintre primelei experienţe cu baschetul. Omul pe care trebuia să îl ţină avea un frate geamăn, ceea ce a făcut misiunea mult mai dificilă. „În final am marcat coşul câştigător”, a povestit eleva. 

Capacitate 2017. Rezolvarea subiectelor la Limba şi Literatura Română   

citeste totul despre: