Nume noi la Gărâna Jazz Festival 2017. Prezenţă inedită în Poiana Lupului: Ha Noi Duo din Vietnam

Nume noi la Gărâna Jazz Festival 2017. Prezenţă inedită în Poiana Lupului: Ha Noi Duo din Vietnam

Ha Noi Duo va concerta la Gărâna Jazz festival 2017

Din SUA, Norvegia, Cuba, Suedia, Italia, Vietnam, Austria sau Germania vin sunetele care vor umple anul acesta scena principală din Poiana Lupului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Au mai rămas mai puţin de două luni până la cel mai intens eveniment de jazz al anului. La 1000 de metri altitudine, sus în munţi, între păduri, dealuri, lacuri şi râuri, începe freamătul pregătirilor care anunţă a 21-a ediţie Gărâna Jazz Festival, o experienţă de festival unică în Europa, care şi-a păstrat misiunea de a celebra an de an întâlnirea dintre natură şi muzică live.
 
Din SUA, Norvegia, Cuba, Suedia, Italia, Vietnam, Austria sau Germania vin sunetele care vor umple anul acesta scena principală din Poiana Lupului. 
 
Chitaristul austriac Wolfgang Muthspiel, descris de New York Times ”etalonul generaţiei de chitarişti de jazz contemporan”, îşi va uni forţele cu toboşarul Jeff Ballard, trompetistul Ralph Alessi, pianistul Gwilym Simcock şi basistul Larry Grenadier. 
 
Gărâna deschide prima zi de festival, joi, 6 iulie, cu un quintet exploziv, care fuzionează vibraţiile funky ale muzicii soul-bop din anii 60, cu accente flamenco şi sunete inspirate de universul acustic al lui Miles Davis. Li se alătură, ca new-entry în programul Gărana, Haakon Kornstad Quartet, în frunte cu renumitul saxofonist norvegian Hakon Kornstad, un muzician complet cu tehnică solidă care s-a remarcat prin melodii lirice suprapuse peste straturi sonore şi acompaniamente orchestrale, inspirat mereu de pasiunea pentru operă. ”Pentru oricine are un minim interes în a descoperi opera sau muzica jazz, Kornstad reprezintă un muzician care trebuie ascultat măcar o dată în viaţă. O legendă modernă a muzicii jazz”, titrează publicaţia The Journal. Prezenţă complet nouă la Gărâna
 
O prezenţă complet inedită în programul Gărâna Jazz Festival va fi grupul Ha Noi Duo and friends, format din chitaristul Nguyen Le, muzician vietnamez născut în Paris şi tânărul artist Nga Hong Quang. Împreună aduc la viaţă ”sufletul Vietnamului”, o călătorie muzicală surprinzătoare care te poartă printre nori în munţii vietnamezi şi apoi te readuce într-o furtună electrică provocată cu măiestrie de chitara lui Le. O experienţă muzicală cu jazz asiatic, nemaiîntâlnită de publicul român, se va dezlănţuie vineri, pe 7 iulie, în Poiana Lupului. 

 


Pianistul suedez Bobo Stenson, una dintre cele mai importante personalităţi ale jazz-ului European, va închide ultima seară de festival, duminică, 9 iulie. Bobo Stenson, recunoscut în toate colţurile lumii pentru stilul inconfundabil, a cântat ani în şir alături de mari muzicieni de jazz, artişti precum Charles Lloyd sau trompetistul Donald Cherry. O renaştere modernă a trio-ului de piano e adusă la viaţă de Bobo Stenson sub un principiu simplu şi seren: arta de a lăsa melodia să curgă în voie. Fără prea multe intervenţii, jazz-ul suedez îşi croieşte drumul spre urechile şi sufletul fiecărui ascultător prezent la ediţia 21 a festivalului din Gărâna, aşa cum a făcut-o în ultimele două decenii. 11 grupe muzicale de excepţie
 
Gărana Jazz Festival 2017 va avea loc între 6 şi 9 iulie pe trei scene din Munţii Banatului: Poaiana Lupului, satul Gărâna şi biserica din Văliug. Line-up-ul internaţional Gărâna Jazz Festival include 11 grupe muzicale de excepţie, între care: Tonbruket, Melt Trio, Bill Frisell Trio, Enrico Rava - Tomasz Stanko Quintet, David Torn Sun of Goldfinger, Omar Sosa Quarteto Afrocubano, John Scofield Uberjam Band, Wolfgang Muthspiel, Hakon Kornstad, Ha Noi Duo şi Bobo Stenson Trio. Programul complet pe zile este disponibil pe www.garana-jazz.ro
 
Biletele pot fi achiziţionate online, în avans prin Bilete.ro, la preţul de 300 de lei în varianta de abonament pentru patru zile de concerte sau 85 de lei în varianta de bilet pentru o singură seară de festival. 
citeste totul despre: