EXCLUSIV Patronul „Îngerilor Galbeni”, care şi-a ridicat în cap un oraş întreg după ce a lovit cu maşina opt oameni şi a fugit: „Mi-am salvat pielea”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tribunalul Timiş va judeca miercuri cererea Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara, care contestă decizia de eliberare sub control judiciar a lui Sorin Răzvan Nedelcu, patronul firmei „Îngerii Galbeni”, acuzat că a lovit opt oameni şi a fugit. Într-un interviu pentru „Adevărul”, Nedelcu şi-a prezentat propria versiune cu privire la cele întâmplate, dar a răspuns şi acuzaţiilor de haiducie aduse firmei sale.

Incidentul în urma căruia patronul de la „Îngerii Galbeni” a fost reţinut pentru 24 de ore a avut loc sâmbăta trecută într-o parcare de pe strada Miresei. Un profesor de la Universitatea Politehnica, a cărui maşină a fost ridicată de angajaţii lui Nedelcu, a refuzat să mai coboare din autoturism în semn de protest. La faţa locului s-au strâns zeci de timişoreni nemulţumiţi de modul în care acţionează „Îngerii Galbeni”, iar spre seară a ajuns la faţa locului şi patronul societăţii Răzvan Nedelcu. În urma scandalului, Nedelcu s-a urcat în maşină şi a plecat rănind, potrivit Poliţiei, opt persoane, fără ca vreuna dintre acestea să necesite spitalizarea. După incident Nedelcu a fugit, predându-se a doua zi la Poliţie, unde a fost reţinut pentru 24 de ore. Judecătorii au decis cercetarea lui Nedelcu în stare de libertate.

Într-un interviu acordat ziarului „Adevărul” după ce a fost eliberat de instanţă, Nedelcu a declarat că tot incidentul s-a produs după ce a fost atras într-o cursă de adjunctul Poliţiei Municipale Timişoara, comisarul Daniel Tudorescu, ajuns şi el la locul scandalului. „Eu am fost rugat să vin acolo, de domnul comisar-şef  Tudorescu, să aplanez un conflict iscat de neatenţia unui om care nu a văzut două pancarte de 1,60 metri, de11 ori mai mari decât pancartele SDM-ului (n.r. firma care gestionează parcările publice). A greşit el (n.r. profesorul căruia i-a fost ridicată maşina). E parcare privată. Eu nu terorizez Timişoara. Eu informez mare şi clar că e o parcare privată. Domnul Tudorescu (n.r. adjunctul Poliţiei Timişoara) m-a rugat să vin. Eu am venit şi pe răspunderea lui, că nu păţesc nimic. Acolo când am venit erau doi poliţişti în civil şi toţi sub-ofiţerii de Poliţie Rutieră erau ţinuţi deoparte. Nu era firesc să fiu atras într-o cursă unde sunt zeci de oameni şi să nu mi se ofere protecţie. Nu am intrat într-o grămadă de oameni formată în jurul maşinii mele. Am ieşit dintr-o grămadă de oameni formată în jurul maşinii mele. Maşina mea a fost blocată, roţile au fost sparte”, a declarat Răzvan Nedelcu.

Patronul de la Îngerii Galbeni a declarat că deşi este acuzat de tulburarea ordinii şi liniştii publice, nu este el cel care a tulburat ordinea şi liniştea publică. „Cine a tulburat liniştea publică? E o inepţie imensă. De aceea am şi fost eliberat. Toată lumea zice că am relaţii la Judecătoria Timişoara, dar când 60 de oameni urlă, cum să îi zici unuia singur că a tulburat liniştea? Este atâta de logic, dar la cât sunt de orbi oamenii şi îl vor pe îngerul-şef nu văd nici lucrul acesta. Normal că am fost eliberat. Eu am plecat dintr-o mulţime care m-a lipsit de libertate. Nu am venit de pe strada Miresei în trombă ca să intru în nişte oameni. Eu am fost blocat acolo şi mi-am salvat pielea. Toată lumea a înţeles asta, dar s-a vrut să se dea o altă lumină”, a declarat Răzvan Nedelcu pentru „Adevărul”.

Patronul Îngerilor Galbeni a vorbit şi despre relaţiile sale cu Poliţia. „Când s-a ridicat un camion de la Melinda Instal au venit mascaţi şi nouă maşini de Poliţie. Mi s-a luat permisul de conducere. Alţii au făcut acelaşi lucru lângă poliţişti şi nu au păţit nimic. De unde sunt aceste relaţii în Poliţie? Pe ce anume se bazează afirmaţia că eu aş avea relaţii. La un accident rutier nu am mai fost de nu mai ştiu când. Arătaţi-mi şi nişte probe. Eu pot să spun despre dumneavoastră că sunteţi homosexual. Normal că vă deranjează şi îmi cereţi probe. Poliţia mă atacă de câte ori poate”, a mai declarat Nedelcu.

În interviul acordat ziarului „Adevărul”, Nedelcu a explicat şi haiducia angajaţilor care îi vânează pe şoferii care fac greşeala să îşi lase pentru câteva minute maşinile pe locurile de parcare ale „Îngerilor Galbeni” şi le blochează maşinile. „Dacă un om parchează acolo, el nu parchează pentru două minute. Oamenii parchează acolo cu interes în vecinătate. Când ajung la primul vecin ăla urlă că se blochează maşina şi el se întoarce imediat. De acolo sunt cele două minute. El se întoarce imediat. Dacă nu îl informează cineva şi nu îi urlă nimeni stă mult mai mult. Eu am contracte cu camioane care vin şi parchează acolo. Dacă parcarea e blocată ce fac? Stau camioanele pe strada Miresei două ore până se eliberează parcarea ca să fie amendate de Poliţia Locală?”, a mai declarat Nedelcu, unul din cei mai detestaţi patroni din Timişoara.

„Îngerul”- şef susţine că tot ce i se întâmplă este preţul pe care îl plăteşte pentru „civilizarea românilor”. „E o proprietate privată. Nu e o vânătoare. Oamenii trebuie să înţeleagă. Eu plătesc un preţ al civilizării românului. Când tai linia continuă, poliţistul nu spune că ai tăiat linia continuă doar cinci centimetri. Cine ar fi obligat, pe proprietatea lui privată să lase pe cineva un minut? Unde scrie în Constituţie că ai voie două minute sau trei minute? Cele două minute provin din faptul că sunt avertizaţi. Altfel ar fi mult mai mult. Am avut caz în care a avut maşina ridicată şi a venit după şapte zile, dar nu a spus că a stat şapte zile, ci că a plătit atât de mult”, a mai spus Nedelcu.

Patronul „Îngerilor Galbeni” a răspuns pentru „Adevărul” şi acuzaţiilor potrivit cărora preţurile practicate de firmă sunt foarte mari. „Gândiţi-vă prin absurd că viteza de 200 km/h ar fi de 15 lei. Ar fi haos. Noi am început cu 138 de lei. Era haos. Am avut caz în care un domn era în parcare şi o domnişoară îi făcea nişte lucruri. M-am apropiat să-i bat în geam, pentru că la vremea respectivă mai băteam în geam ca proştii, şi l-am rugat să elibereze calea de acces. A deschis geamul şi mi-a aruncat 150 de lei spunându-mi ca de 12 lei să îmi iau ciocolată. Mi s-a întâmplat mie, nu unui angajat. Am fost umilit. Asta e la români când ai un tarif mic. La 788 de lei ridicarea şi depozitare 80 de lei pe zi, la categoria mică se ajunge la un cuantum apropiat SDM-ului. La cei care au preluat parcarea de la Melinda Instal, Best Tractări, este 7.000 de lei maşina mare care la mine este 1.538 de lei. Eu am tarife mari sau ei? Am un campion cu patru ridicări. La banii ăştia a fost o dată sau de două ori blocat şi de două ori ridicat. Nu poţi să îi sperii dacă ai tarife mici”, a mai spus Nedelcu potrivit căruia haiducia pe care o practică a pornit „din principiu”, pentru educarea timişorenilor.

„Ştiu că e foarte greu de crezut şi nici nu am pretenţia să mă credeţi. La 138 de lei nu poţi să porneşti pentru bani. Mă credeţi sau nu, am pornit această afacere când am văzut că oamenii care vor să cumpere de la Profi se învârteau prin parcare pentru că nu găseau un loc. În parcarea aceea, vizavi de Secţia 3 Poliţie, se vindeau de toate şi magazinul era să dea faliment pentru că oamenii nu aveau unde să parcheze. Primele două săptămâni la Profi nu am încasat nimic. Doar am bătut în geamuri şi ni s-a arătat un anume deget de la mână”, a mai spus Nedelcu, care urmează să se prezinte miercuri în faţa instanţei pentru judecarea contestaţiei . 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite