Asociaţia Civică Banat acuză continuarea de către USL a puciului împotriva statului de drept

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asociaţia Civică Banat susţine cererea adresată Comisiei Europene pentru a stabili un mecanism excepţional de reevaluare a respectării de către România a criteriilor de la Copenhaga

Asociaţia Civică Banat se alătură demersului celor opt asociaţii - Freedom House Romania, Expert Forum, Institutul pentru Politici Publice, Centrul pentru Jurnalism Independent, Grupul pentru Dialog Social, Societatea Timişoara, Centrul Român de Politici Europene - acela de a acuza public continuarea de către USL a puciului împotriva statului de drept început în vara lui 2012, prin modificarea Codului Penal de către majoritatea din Parlamentul României.

„Susţinem cererea adresată Comisiei Europene pentru a stabili un mecanism excepţional de reevaluare a respectării de către România a criteriilor de la Copenhaga şi eventualitatea aplicării de penalităţi credibile în cazul neîndeplinirii obligaţiilor asumate. În acest caz, al constatării de către Comisia Europeană al existenţei atacului asupra democraţiei, cerem verificarea de către organele abilitate a modului în care partidele din USL - care au solicitat introducerea de urgenţă pe ordinea de zi şi ai căror parlamentari au votat proiectul de lege pentru modificarea Codului Penal - mai îndeplinesc criteriile prevăzute de art. 46 din Legea Partidelor Politice. Dacă scopul sau activitatea acestor partide au devenit ilicite ori contrare ordinii publice, ori dacă s-au urmărit alte scopuri decât cele care rezultă din statutul şi programul politic ale acestora, cerem dizolvarea conform legii, inclusiv retragerea funcţiilor şi demnităţilor publice, numite sau alese, deţinute de membrii acestora, în prezent”, se arată într-un comunicat transmis de Asociaţia Civică Banat.

Asociaţia Civică Banat este cea mai nouă organizaţie neguvernamentală din Timişoara, care a fost înfiinţată conform  Ordonanţei 26/2000 cu privire la asociaţii şi fundaţii. Aceasta a apărut pentru a contribui la promovarea zonei Banat şi conservarea tradiţiilor locale. 

“Ideea asociaţiei ne-a venit nouă, membrilor fondatori, atunci când am descoperit că se vorbeşte mult dar se face puţin pentru această importantă zonă istorică, Banat. A fi bănăţean se demonstrează, nu se clamează! De aceea chemăm pe toţi cei cu inimă bănăţeană să ni se alăture, pentru că avem multe de făcut”, au transmis cei de la Asociaţiei Civică Banat. 
 

Citiţi şi:
 

Banditism de stat în Parlament. Ce scrie în legea pentru eliberarea corupţilor. Dedicaţie pentru Năstase

Materiale pe aceeaşi temă:

DNA: Parlamentarii judecaţi pentru corupţie ar putea fi achitaţi, iar cei condamnaţi, puşi în libertate

Parlamentarii trimişi în judecată pentru fapte de corupţie sau asimilate acestei infracţiuni ar putea să fie achitaţi, iar cei aflaţi în închisoare, prin condamnări definitive, ar putea fi puşi în libertate, avertizează DNA, făcând referire la modificările aduse marţi Codului Penal.

Traian Băsescu: Modificarea Codului Penal, un scut pentru aleşi şi 10 ani de regres. Resping această lege

Într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Cotroceni, preşedintele Traian Băsescu a discutat pe marginea modificării Codului Penal de către Parlament, despre demiterea conducerii TVR, despre legea amnistiei şi graţierii unor infractori şi despre proiectul de descentralizare.

Parlamentarii s-au descotorosit de DNA. Cum au scăpat aleşii, pe furiş, de procurorii care-i deranjau

Camera Deputaţilor a adoptat ieri, în calitate de cameră decizională,  un proiect de lege, amendat pe sub mână, prin care parlamentarii, preşedintele ţării şi profesiunile liberale sunt scoşi din categoria funcţionarilor publici. Această modificare apare în Amendamentele asupra proiectului de Lege pentru abrogarea art. 74 din Codul Penal.

Parlamentarii au scos Legea amnistiei de pe ordinea de zi. Cum au încercat aleşii să-i scape pe marii corupţi

Camera Deputaţilor a scos de pe ordinea de zi, în ultima clipă, proiectul de lege privind privind amnistierea unor infracţiuni şi graţierea unor pedepse, propus de deputaţii Nicolae Păun şi Mădălin Voicu. Proiectul a fost amendat în secret, luni noaptea, de către o parte din deputaţii jurişti.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite