Ziua Absolventului la Universitatea Constantin Brâncuşi. Ce şanse de angajare au absolvenţii: „Prima întrebare care mi s-a pus mereu a fost «Cine te-a trimis?»“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sute de absolvenţi au participat la festivitate
Sute de absolvenţi au participat la festivitate

Sute de absolvenţi de la mai multe facultăţi din cadrul Unuiversităţii „Constantin Brâncuşi“ au participat astăzi la „Ziua Absolventului” 2016.

Festivitatea s-a desfăşurat la Campusul Studenţesc Debarcader şi la aceasta au participat absolvenţii de la Facultăţile de Inginerie şi Dezvoltare Durabilă, Facultatea de Ştiinţe Juridice şi Facultatea de Ştiinţe Medicale şi Comportamentale. Au fost invitaţi profesori, conducerile facultăţilor şi universităţii, precum şi reprezentanţi ai instituţiilor statului, care le-au spus absolvenţilor ce oportunităţi „minunate“ au în faţa lor. 

„Fără pile nu te poţi angaja în Gorj“

Pe scările complexului universitar l-am întâlnit pe Ionuţ Feraru, din Rovinari, în vârstă de 24 de ani, absolvent al Facultăţii de Facultăţile de Inginerie şi Dezvoltare Durabilă. S-a gândit să continue studiile universitare, dar îşi doreşte mai mult să lucreze şi să trăiască pe propriile picioare. A încercat de mai multe ori să se angajeze în judeţul Gorj, dar nu a reuşit. Tânărul este dezamăgit şi crede că în judeţul nostru angajările se fac pe bază de pile, pentru că mereu s-a confruntat cu aceeaşi întrebare:

UCB
„În Târgu Jiu sau în judeţul Gorj nu am şanse să mă angajez. Am încercat de mai multe ori să mă angajez, dar şansele sunt zero barat. Prima întrebare care mi s-a pus mereu a fost «Cine te-a trimis». Intri, îţi depui CV-ul şi, în cazul în care eşti chemat la interviu şi ajungi în biroul, prima întrebare este: „Cine te-a trimis aici?». Răspunsul este: «Am venit singur» şi atunci face ce vrea cu tine. La unităţile de stat nici nu eşti băgat în seamă. La termocentrală nici nu treci de poartă. Fără pile nu te poţi angaja în Gorj“. 

Va pleca în străinătate 

Singura soluţie este aceea de a pleca să muncească în străinătate, mai ales că acolo se află şi sora sa, absolventă a Facultăţii de Litere din Craiova. Ionuţ crede că va fi greu, mai ales la început, dar nu are altă şansă la o viaţă mai bună: „Am vorbit cu părinţii şi am stabilit că ar fi bine să merg la master la o altă universitate, dar m-am gândit şi că am vârsta de 24 de ani şi îmi doresc să mă angajez. O să plec în străinătate, în Anglia, acolo unde se află şi sora mea, absolventă a Facultăţii de Litere din cadrul Universităţii Craiova. Va fi greu în primii ani, dar se merită“. 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite