Rezultatele de laborator arată că ANAF a scos la vânzare etnobotanice prin magazinul de la Târgu Jiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a comercializat etnobotanice prin magazinul propriu din Târgu Jiu, prin care se vând produsele confiscate

Analiza chimică realizată la un laborator de specialitate, la cererea DIICOT, pe cele 900 de pliculeţe ridicate de DIICOT de la magazinul ANAF din Târgu Jiu arată că acestea conţineau droguri droguri.

„A venit raportul preliminar. Sunt droguri de risc şi mare risc, dar cu menţiunea că ele la momentul acela (al confiscării – n.r.) nu erau considerate droguri. Toate sunt. Cam 600 sunt droguri de risc şi de mare risc şi vreo 300 sunt substanţe psihoactive. Deci toate sunt droguri. (…) Pe pliculeţe scria îngrăşământ natural, chestii din astea”,

a declarat, pentru wall-street.ro, Mihaela Porime, procuror şef la structura centrală a DIICOT.

Droguri, la promoţie, cu 25 de bani

Procurorii DIICOT au început o anchetă după ce presa a relatat că la magazinul ANAF se vând pliculeţe cu un conţinut suspect, cu denumiri cunoscute pentru etnobotanice. Pliculeţe cu „flori decorative” aveau denumiri ca: Special Gold, Pixie C, Get, Hell, Jeffrey sau Biba. Pliculeţele erau vândute cu 25 de bani bucata.


Cei de la ANAF susţin vina este a Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Gorj, care ar fi analizat conţinutul pliculeţelor: „În 2012, Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Gorj a predat structurilor vamale 986 pliculeţe cu substanţe, pentru a fi verificat modul de respectare a reglementărilor vamale. Structura vamală judeţeană a constatat lipsa documentelor vamale şi a dispus confiscarea bunurilor. După solicitări repetate ale ANAF, în august 2015, Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Gorj a comunicat concluzia unei expertize de specialitate realizată în octombrie 2011 de Laboratorul Central de Analiză şi Profil al Drogurilor din Bucureşti: cele 986 pliculeţe nu conţineau substanţe stupefiante sau psihotrope. În urma comunicării acestor concluzii oficiale, ANAF a anunţat în 2015 intenţia de valorificare a substanţelor respective, inscripţionate «Strict interzis consumului uman!». Substanţele nu au fost vândute şi au rămas în custodia ANAF până în data de 24.12.2016, când Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Gorj le-a preluat în vederea reluării cercetărilor. ANAF a declanşat o verificare administrativă internă şi susţine toate demersurile legale derulate de organele de urmărire penală pentru clarificarea situaţiei”, se arată într-un comunicat al ANAF.


 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite