Dan Tache, director general ROMARM: „Cel puţin 50 de transportoare de la Moreni vor face obiectul achiziţiei Ministerului Apărării“

Dan Tache, director general ROMARM: „Cel puţin 50 de transportoare de la Moreni vor face obiectul achiziţiei Ministerului Apărării“

Transportorul blindat TBT 8x8 a primit toate calificativele de siguranţă pentru militairi, în ceea ce priveşte carcasa

Armata română ar putea fi dotată cu transportoare blondate fabricate la Moreni, judeţul Dâmboviţa. Afirmaţia a fost făcută de oficialii ROMARM şi ai Ministerului Apărării. Ministrul Duşa a fost prezent, miercuri, la cele trei uzine militare din Dâmboviţa, cea la Moreni, IL. Caragiale şi Dragomireşti, pentru a vedea cu ochii săi în ce stadiu se află industria de apărare a ţării.

Ştiri pe aceeaşi temă

"Din ceea ce a rezultat în urma discuţiilor, se pare că într-o perspectivă apropiată şi discutăm de până în 2019, cel puţin 50 de transportoare care se fac aici la Moreni, vor face obiectul achiziţiei Ministerului Apărării. Romarm suntem companie naţională producătoare de armament şi muniţie. Avem contracte de export şi suntem prezenţi cu produse româneşti în  toate colţurile lumii. Atunci când el va fi un produs omologat, vorbim de TBT 8X8, şi va fi şi în dotarea armatei române, are cu totul şi cu totul alte şanse de a fi prezent şi în dotarea altor armate", a declarat Dan Tache, director general ROMARM. 

Transportorul blindat TBT 8x8 a primit toate calificativele de siguranţă pentru militairi, în ceea ce priveşte carcasa. Urmează ca Ministerul Economiei să găsească parteneri pentru dotarea utilajului cu motor, cutie de viteză şi aparatură militară. 
 
"Am discutat mai multe posibilităţi prin care şi acel prototip care se referă la un transportor blindat, care a fost testat din punct de vedere al carcasei. Ministerul Economiei şi Romarm vor trebui să găsească un partener străin pentru continuarea acestui proiect, în sensul montării motoarelor, transmisiei, cutii de viteză şi alte capabilităţi care sunt necesare pe acest transportor", a declarat Mircea Duşa, ministrul MApN.
citeste totul despre: