FOTO VIDEO Chinul pe care trebuie să-l îndure zilnic navetiştii care muncesc în Bucureşti. Stau înfofoliţi şi înghesuiţi într-un singur vagon pentru a se încălzi

FOTO VIDEO Chinul pe care trebuie să-l îndure zilnic navetiştii care muncesc în Bucureşti. Stau înfofoliţi şi înghesuiţi într-un singur vagon pentru a se încălzi

Astfel de scene pot fi zărite pe toate rutele din ţară FOTO Ionuţ Dima

În condiţiile în care transportul pe drumurile naţionale din ţară a devenit un calvar, iar în multe locuri imposibil, trenul a rămas, în cele mai multe cazuri, singura soluţie de a ajunge la locurile de muncă. Însă condiţiile din vagoane lasă mult de dorit.

Dâmboviţenii care lucrează în Bucureşti îndură temperaturi extrem de scăzute în trenul cu care merg zilnic la muncă, pe ruta Titu - Bucureşti. Prima bătaie de joc are loc la casa de bilete, acolo unde nu funcţionează bine “un program”.
 
“Am stat mai bine de 15 minute ca să ni se spună că nu ne putem lua biletele pentru că nu merge nu ştiu ce program. Mai îngheţăm şi la coadă, după ce că îngheţăm în tren”, ne-a spus domnul Ionel.
 
Zeci de oameni sunt nevoiţi să îndure frigul pătrunzător în fiecare dimineaţă. Pentru a rezista, stau înfofoliţi şi înghesuiţi mai mulţi într-un singur vagon pentru a se încălzi.
 
“Primul vagon nu este ocupat, pentru că este foarte frig. Nu se putea sta. Am venit în acesta şi ne-am strâns mai mulţi. Se mai încălzeşte. Caloriferele acestea nu ştiu de ce nu merg”, ne-a spus o doamnă care face naveta de 20 de ani la Bucureşti.
 

“Nu ar trebui să plece la drum”

Mulţi oameni fac naveta în fiecare zi cu acelaşi tren şi spun că nimic nu s-a schimbat în privinţa condiţiilor de drum, doar cu câteva mici excepţii.
 
“E foarte frig. Nu e chiar mereu frig, dar cum dă gerul, instalaţia din interior nu mai face faţă. Caloriferele sunt reci, ca de obicei. În fiecare dimineaţă fac naveta şi este cancer. Unde se duc banii pe care îi dăm noi pe biletele astea? E o întrebare retorică, bineînţeles”, ne-a spus unul dintre navetişti.

Diferenţă prea mică între temperatura de afară şi cea din tren

 
“Cred că sunt doar câteva grade pe plus în vagon, iar la ora 5.00 când circul eu cu trenul e foarte frig, zici că stai cu fundul pe o piatră de marmură bocnă. Uşile dintre vagoane nu se mai închid de la buton, ci trebuie să tragem noi de ele”, spune alt navetist.
 
“Dacă în vagon sunt sub 15 grade, nu ar trebui să plece la drum. Acum sunt maxim 5 grade. Stăm înfofoliţi pentru că altceva nu avem ce să facem. Trebuie să ajungem la muncă”, spune la rândul său un tânăr în vârstă de 28 de ani.
 

 
Astfel de scene sunt des întâlnite pe mai toate rutele feroviare din ţară. Noaptea Trecută, în Dâmboviţa s-au înregistrat printre cele mai scăzute temperaturi din Muntenia. La Târgovişte, de exemplu, au fost -23,8 grade Celsius.

Peste 100 de trenuri, anulate joi din cauza vremii 

Peste 100 de trenuri au fost anulate din cauza vremii, a anunţat CFR Călători. Din cele 1.300 de trenuri ale CFR care circulă zilnic în România, aproximativ 10% au fost anulate pentru a facilita accesul utilajelor şi a echipelor de intervenţii. Şi astăzi, circulaţia trenurilor va fi adaptată condiţiilor meteo nefavorabile.
 
Cea mai gravă situaţie estte pe ruta Bucureşti - Constanţa, unde trenurile circă doar cu locomotive Diesel, din cauza pericolului formării sulurilor de zăpada.
Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea
citeste totul despre: