Motocicliştii din Târgovişte, solidari cu suferinţa Elenei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gory, Pedro şi Ana, la atelier încă de la primele ore
Gory, Pedro şi Ana, la atelier încă de la primele ore

Cei 20 de membri ai „Valah Moto Club” fac motociclete în miniatură pentru a strânge bani. Elena Badea are nevoie de o operaţie în China pentru a-şi recăpăta vederea, pierdută în urmă cu cinci ani, din cauza unei tumori.

Impresionaţi de povestea tristă a unei tinere târgoviştence care şi-a pierdut lumina ochilor din cauza unei tumori, 20 de tineri motocicliştii muncesc zi de zi pentru a strânge banii necesari unei operaţii salvatoare în China. Iubitorii sportului extrem confecţionează cât e ziua de lungă, motociclete în miniatură, pe care le scot la licitaţie. “Am citit în presă povestea tragică a fetei care a orbit din cauza incompetenţei medicilor, care în loc să-i depisteze tumoarea i-au spus că are o simplă migrenă. Este dureros să te trezeşti într-o dimineaţă şi să nu vezi altceva în jur decât întuneric. Până în urmă cu cinci ani, Elena a fost un om normal, o tânără plină de viaţă”, spune George Rizea, unul dintre motociclişti.

“Vreau să le strâng mâna privindu-i în ochi”


Gestul motocicliştilor a impresionat tânăra fată, aceasta spunând că nu se aştepta la o astfel de iniţiativă din partea unor necunoscuţi. “Este un gest uman, iar ceea ce m-a uimit foarte tare este că aceşti oameni, care nu sunt miliardari, mi-au întins o mână de ajutor. Până acum am reuşit să strâng banii necesari pentru operaţie, cei 16.000 de euro, bani veniţi de la oameni simpli, dar şi de la oameni înstăriţi. De exemplu, am primit 5.000 de euro de la o firmă târgovişteană de electrice. Acum mai nevoie de 5.000 de euro, pentru biletele de avion. Le mulţumesc din suflet tuturor celor care m-au ajutat şi sper ca după ce îmi voi recupera vederea să le strâng mâna privindu-i în ochi”, ne-a mărturisit Elena.

“Luptăm pentru ea cu toate puterile”

Cu dosarul fetei în mână, când nu munceau în atelier, motocicliştii băteau la porţile Catedralei din Târgovişte, la firmele de prestigiu din judeţ şi au apelat chiar la bunăvoinţa cunoştinţelor şi prietenilor, pentru a strange ultimii bani care îi sunt necesari fetei. “Încercăm să strângem cât de mulţi bani, prin munca noastră din atelier şi cu ajutorul celor care ne deschid porţile. Este pentru prima dată când facem motociclete în miniatură, dar asta nu ne-a împiedicat să le facem ca la carte, dovadă fiind cele trei motociclete vândute până acum. Pentru o motocicletă lucrăm trei persoane o zi întreagă, dacă eram singur lucram şi trei zile ca să fac produsul final”, a spus Gory, unul dintre iniţiatorii campaniei.

Campania motocicliştilor din Târgovişte a început în urmă cu cinci zile şi se va sfârşi în 19 februarie, când Elena va pleca la operaţie. Preţul unei motociclete în miniatură variază între 200 şi 300 de lei.

Oamenii cu posibilităţi şi cu suflet bun o pot ajuta pe Elena să vadă din nou soarele donând din puţinul lor ceva bănuţi.

Cont LEI : RO26BRDE160SV19257321600

Cont USD : RO57BRDE160SV19257671600

Cont EURO : RO17BRDE160SV15258191600- cod swift BRDEROBU

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite