Chirurg bătut cu pumnii şi picioarele de un pacient care i-a fracturat un deget

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un medic chirurg de la Spitalul orăşenesc Gura Humorului a ajuns cu o fractură la mâna dreaptă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava după ce a fost bătut de un pacient cu probleme psihice. Spitalul Gura Humorului nu are pază proprie iar butonul de panică instalat de o firmă de pază a fost dezactivat pentru că serviciile nu au mai fost plătite de trei luni.

Constantin Păncescu, medic chirurg la Spitalul Orăşenesc Gura Humorului, a ajuns, vineri dimineaţă, la Unitatea de Primire a Urgenţelor de la Spitalul Judeţean Suceava, după ce a fost bătut de un pacient cu probleme psihice. Medicul s-a ales cu o fractură la un deget de la mâna dreaptă şi nu va mai putea opera pentru cel puţin o lună şi jumătate.

Chirurgul a povestit că era de gardă când a auzit strigătele disperate ale unei colege. Pe culoar a văzut că femeia era lovită cu pumnii şi picioarele de un pacient. „A lovit-o cu pumnii şi picioarele până a căzut jos şi a continuat să o lovească cu picioarele”, a povestit medicul Constantin Păncescu.

Chirurgul a încercat să o salveze dar şi-a atras mânia agresorului care a început să îl lovească.

„În încercarea de a para nişte lovituri m-am ales cu o fractură la mâna dreaptă. Am reuşit să imobilizăm pacientul şi după zece minute a venit şi poliţia. Pacientul a venit însoţit de părinţi să îşi pună o perfuzie. Este vorba de un tânăr de 30 de ani cu probleme psihice. După incident a fost internat la Spitalul de Psihiatrie din Câmpulung Moldovenesc”, a precizat Constantin Păncescu.

Spitalul Gura Humorului nu are niciun fel de pază

Spitalul Gura Humorului nu are pază proprie. În urma unui contract cu o firmă de pază şi protecţie a fost montat un buton de panică care poate fi apăsat de personalul medical în momentul în care se confruntă cu pacienţi sau vizitatori agresivi. Cu toate acestea, butonul nu a funcţionat vineri dimineaţă. Angajaţii au aflat abia după incident că au fost lăsaţi fără niciun fel de protecţie pentru că butonul a fost dezactivat pentru că spitalul nu şi-a plătit facturile de trei luni.

„Nu există pază. Avem contract cu o firmă de pază care a montat un buton de panică dar nu au intervenit deşi l-am apăsat. Am aflat abia după incident că butonul a fost dezactivat pentru că Spitalul nu a plătit de trei luni serviciile de pază. Au fost de nenumărate ori în timpul gărzilor, şi dimineaţa şi noaptea, situaţii conflictuale cu diverse persoane aflate în stare de ebrietate. Nu mi se pare normal să fim lăsaţi chiar fără niciun fel de protecţie”, a spus Constantin Păncescu.

„Chiar dacă din punct de vedere ortopedic va putea să renunţe la ghips după 28 de zile, va mai urma o perioadă de recuperare de cel puţin două săptămâni pentru a-şi recupera dexteritatea. O lună şi jumătare până va putea din nou să opereze este un prognostic relativ optimist”, a explicat medicul urgentist Tiberius Brădăţan.

Citeşte şi:

Mănăstirea Putna, ameninţată de 15.000 de explozii de dinamită

Festival medieval şi muzică folclorică, clasică, rock şi hip-hop la Zilele Sucevei

Suceava

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite