Lumina Învinerii, dăruită la Slobozia de Preasfinţitul Vincenţiu. Oamenii s-au rugat pentru sănătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preasfinţitul Vincenţiu a oferit lumina Învinerii credincioşilor din Slobozia FOTO: Mădălin Sofronie
Preasfinţitul Vincenţiu a oferit lumina Învinerii credincioşilor din Slobozia FOTO: Mădălin Sofronie

Mii de credincioşi au participat la slujba de Înviere la Catedrala Episcopală din Slobozia. Lumina sfântă le-a fost dăruită oamenilor de Preasfinţitul Vincenţiu. Oamenii prezenţi la slujbă s-au rugat pentru linişte şi sănătate.

Esplanada din faţa Catedralei Episcopale din Slobozia a fost plină de credincioşi. Ca în fiecare an, peste 1.500 de oameni au participat la slujba de Înviere, oficiată de Preasfinţitul Vincenţiu, episcopul Sloboziei şi Călăraşilor.

Cel mai emoţionat moment a fost atunci când Preasfinţitul Vincenţiu s-a alăturat credincioşilor, oferindu-le lumina sfântă, adusă tocmai de la Ierusalim. Oamenii s-au apropiat cu credinţă şi emoţie pentru a primi lumina Învierii.

„Am venit aici ca să mă rog pentru sufletul meu, dar şi al copiilor care sunt în străinătate. Anul acesta nu am putut să-i am aproape, pentru că nu au avut cum să ajungă să fie alături de mine. Sper ca Dumnezeu să-i aibă în pază şi să-i protejeze. Eu mă rog pentru sănătatea lor” a spus, cuprinsă de spiritualitate, Ioana Miftode (62 de ani) din Slobozia.

„Hristos a înviat” la Catedrala Episcopală

Slujba de Înviere a continuat la Slobozia cu rostirea cuvintelor din Evanghelie, care amintesc de momentul în care sufletul Mântuitorului Iisus Hristos s-a ridicat la cer. A urmat apoi tradiţionala urare, rostită de episcopul Sloboziei şi Călăraşilor: „Hristos a Înviat!”. Un cor de voci, venite din rândul credincioşilor prezenţi la slujbă, a răspus cuvintelor Preasfinţitului Vincenţiu cu mesajul: „Adevărat a înviat!”

Simbolurile Învierii

Tradiţia creştină susţine că slujba din noaptea Învierii are o sumedenie de simboluri care confirmă miracolul pe care creştinătatea în sărbătoreşte de peste două milenii. Potrivit rânduielilor bisericeşti, nicio liturghie din noaptea Învierii nu se poate săvârşi fără lumânări.

Lumânarea aprinsă înseamnă lumină, ce trimite cu gândul la Dumnezeu. De asemenea, flacăra care arde este „vie”, iar lumânarea care se consumă încet simbolizează jertfa, ce presupune credinţa faţă de Dumnezeu şi semeni. 

Citiţi şi:

Klaus Iohannis a sosit la Slujba de Înviere de la Patriarhie, alături de soţie. Câteva persoane au strigat "Demisia!"

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite