Europarlamentare 2014. Live text. Prezenţa la vot în Ialomiţa la ora 21.00: 27,66 % dintre alegători s-au prezentat la urne

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În Ialomiţa sunt aşteptaţi peste 200 de mii de oameni care să-şi exprime voturile la alegerile europarlamentare 2014 FOTO: M.S.
În Ialomiţa sunt aşteptaţi peste 200 de mii de oameni care să-şi exprime voturile la alegerile europarlamentare 2014 FOTO: M.S.

Alegeri europarlamentare 2014. La scrutinul de duminică, 25 mai, sunt aşteptaţi la urne peste 237.000 de alegători din judeţul Ialomiţa. Conform Biroului Electoral Judeţean Ialomiţa,  în toate cele 66 de localităţi ale judeţului există 220 de secţii de votare.

UPDATE ora 22.30 Cifrele finale ale BEC plaseajă Ialomiţa printre ultimele judeţe din ţară în ceea ce priveşte prezenţa la vot. Urnele s-au închis cu un procent de prezenţă de doar 27,66 %.

UPDATE ORA 21.00 Potrivit datelor BEC, la ora 19 prezenţa la vot în Ialomiţa era de 22,06 procente, pe penultimul loc în ţară, ultimii fiind locuitorii din Maramureş.

UPDATE ora 18.00: Potrivit datelor Biroului Electoral Central, la ora 16.00 prezenţa la vot în Ialomiţa a fost de 14,11 %. Aceeaşi sursă apreciază faptul că judeţul Ialomiţa se află pe ultimele locuri în ceea ce priveşte participarea la urne.

UPDATE ORA 14.00 Prezenţa la vot anunţată de BEJ Ialomiţa, pentru ora 13.00, este de 10,47%. La aceeaşi oră, media naţională era de 12,54% (mai mare faţă de europarlamentarele din 2009 - 10,24%). 

UPDATE ORA 12.00 Prezenţa la vot, înregistrată la ora 10.00, este 4,21% în judeţul Ialomiţa.

UPDATE ora 10.15 Deşi oficialii Biroului Electoral Judeţean Ialomiţa vor face publice datele privitoare la prezenţa la vot abia peste o oră, din secţiile de votare veştile privind participarea la vot a ialomiţenilor nu sunt deloc îmbucurătoare.

Preşedinţii secţiilor declară că prezenţa este destul de scăzută. De exemplu, la Secţia de Vot numărul 11 din Slobozia, din cei peste 1200 de votanţi arondaţi, şi-au exprimat votul doar 57 în primele trei ore de la deschiderea urnelor.

image

UPDATE ora 09.30: Primii ialomiţeni care şi-au exprimat votul din această zi electorală au fost pacienţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia. Potrivit conducerii unităţii peste 100 de pacienţi, din cei peste 200 internaţi, şi-au exprimat votul pentru europarlamentare.

vot slobozia 2

Alegeri europarlamentare 2014. Duminică, 25 mai, sunt aşteptaţi să îşi exprime voturile un număr total de 237.344 alegători din întreg judeţul Ialomiţa. Aceştia au la dispoziţie un număr de 220 de secţii de votare, amplasate în fiecare localitate din Ialomiţa.

Cele mai multe dintre aceste secţii, amenajate pentru alegerile europarlamentare 2014, au fost organizate în incinta şcolilor sau a căminelor culturale. Comparativ cu ultimele alegeri europarlamentare organizate în România, la Europarlamentarele 2014 Ialomiţa nu a trimis în cursa electorală niciun candidat.

Campania electorală pentru alegerile europarlamentare 2014 a decurs fără niciun incident în judeţul Ialomiţa.

Vă mai recomandăm:

De ce merg la vot la alegerile europarlamentare                 În condiţiile unei prezenţe la urne estimată la cel mult 30% dintre cetăţenii cu drept de vot, există voci care susţin boicotul la alegerile europarlamentare din 25 mai ca formă de sancţiune a clasei politice. Alţii susţin anularea votului ca instrument de presiune pentru reforma legilor electorale şi a partidelor politice. Am colectat aici o serie de păreri şi argumente ale celor care susţin participarea la alegerile europarlamentare.

Olandezii şi britanicii au dat startul alegerilor europarlamentare               Secţiile de votare pentru alegerile europene au fost deschise joi dimineaţa în Olanda, către ora locală 7.30 (8.30, ora României), lansând un scrutin la nivel european care va desemna 751 de deputaţi în Parlamentul European (PE), pentru un mandat de cinci ani, relatează AFP.

Românii şi Europarlamentarele 2014: cele mai ciudate momente dintr-o campanie „mioritică, lipsită de viziune”   Campania pentru europarlamentare 2014 din România nu a ieşit din tiparul campaniilor electorale anterioare, spun sociologii. Aceştia vorbesc despre o „campanie mioritică“, lipsită de viziune şi neinspirată din punct de vedere al comunicării, în care candidaţii au dovedit că nu au proiecte europene pentru România. O campanie din care nu au lipsit ciudăţeniile, din păcate „normale“ pentru ţara noastră.

Europarlamentare 2014 - nu ştii cu cine să votezi? Trei teste online te vor ajuta

România alege. Mic îndreptar pentru ziua alegerilor

Voturi, nu Like-uri

Algoritmul din faţa buletinului de vot şi de ce greva cetăţenească nu e o opţiune

Boicot... prin vot

Slobozia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite