Delicii culinare la festivalul “La casa Tudorii”, organizat pe situl arheologic de lângă Giurgeni: ştiucă umplută, dulciuri sofisticate şi găină boierească

Delicii culinare la festivalul “La casa Tudorii”, organizat pe situl 
arheologic de lângă Giurgeni: ştiucă umplută, dulciuri sofisticate şi găină boierească

Preparate pentru toate gusturile FOTO cicnet.ro

Sarmale din peşte, plăcintă cu peşte, găină boierească, tochitură de berbecuţ, ştiucă umplută si zeci de dulciuri i-au imbiat pe pofticioşi la ediţiile anterioare la festivalul culinar organizat pe situl arheologic de lângă Giurgeni.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

Şi în acest an, autorităţile din judeţul Ialomiţa organizează pe situl arheologic Oraşul de Floci, de lîngă Giurgeni, a VII-ediţie a Festivalului Concurs de Tradiţie Culinară «La Casa Tudorii». Peste 300 de participanţi din 19 localităţi ale judeţului sunt aşteptaţi, la fel ca şi anul trecut, să impresioneze juriul cu preparate. Prin promovarea acestui festival, Consiliul Judeţean Ialomiţa doreşte revigorarea interesului public pentru tot ceea ce înseamnă tradiţie culinară ialomiţeană, descoperirea de reţete culinare specifice şi oameni de pe aceste meleaguri care să-şi pună în valoare talentul şi creativitatea.

Ingeniozitate şi măiestrie

Organizat de Consiliul Judeţean Ialomiţa şi Muzeul Judeţean Ialomiţa, în parteneriat cu Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Ialomiţa, Muzeul Naţional al Agriculturii, Centrul Cultural „Ionel Perlea“, Inspectoratul Şcolar al judeţului Ialomiţa, Biblioteca Judeţeană „Ştefan Bănulescu“, Primăria comunei Giurgeni evenimentul se înscrie în cadrul proiectului ”Ialomiţa – Dintotdeauna pentru totdeauna”.

Publicul poate admira varietatea produselor culinare, ingeniozitatea şi măiestria celor care le prepară şi prezintă în faţa unui juriu competent. Manifestarea cuprinde şi spectacole folclorice oferite de ansamblul „Doina Bărăganului“, precum şi solişti vocali, instrumentişti, grupuri vocale, formaţii de dansuri populare şi ansambluri folclorice din judeţ.

Vă recomandăm şi:

Cum se pregăteau pe vremuri cei mai buni mici: ingredientul care îi face pufoşi

De ce este usturoiul cel mai puternic antibiotic din lume. Ce substanţă minune conţine şi de ce trebuie mâncat zdrobit

Cum faci cei mai buni ardei umpluţi ca în Bucovina. Ingredientele secrete ale preparatului

citeste totul despre: