Admitere la şcolile de poliţie: nu există limită de vârstă. Candidaţii admişi, obligaţi să fie prezenţi zilnic la cursuri
0În luna ianuarie 2018 va avea loc un nou concurs de admitere la şcolile de poliţie Câmpina şi Cluj-Napoca. Tematica şi bibliografia au fost postate pe site-ul IPJ Ialomiţa, la secţiunea Carieră. Sunt scoase la concurs 1.600 de locuri şi nu există limită de vârstă, candidaţii admişi au obligaţia să frecventeze cursurile zilnic.
Înscrierile se fac până pe 5 decembrie, la sediul inspectoratelor de poliţie judeţene sau la Poliţia Capitalei, în funcţie de reşedinţa sau domiciliul candidaţilor. În perioada 13 – 21 ianuarie 2018, Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina şi Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca vor organiza concurs de admitere pentru o nouă promoţie de elevi. Durata studiilor de această dată este de 1 an.
Sunt scoase la concurs 1.300 de locuri (dintre care 16 locuri speciale pentru rromi şi 10 pentru minorităţi) la şcoala din Câmpina şi 300 de locuri (dintre care 6 sunt locuri speciale pentru rromi şi 3 pentru minorităţi) la şcoala din Cluj-Napoca. Până pe 5 decembrie, toţi cei interesaţi se pot înscrie la sediul inspectoratelor de poliţie judeţene sau la Poliţia Capitalei, în funcţie de reşedinţa sau domiciliul fiecăruia. Puteţi găsi toate condiţiile pe care trebuie să le îndepliniţi, tematica, bibiografia, actele necesare la înscriere şi alte informaţi utile aici: https://il.politiaromana.ro/ro/cariera/admitere-institutii-de-invatamant .
Prezenţa zilnică, obligatoriu la cursuri
Şcoala de agenţi de poliţie este şcoală postliceală. Aşadar, conform MAI, nu are legătură cu urmarea cursurilor unei facultăţi, cu menţiunea că la şcoala de agenţi de poliţie este necesară prezenţa zilnică. Avizul psihologic este valabil 6 luni. Fişa medicală este valabilă 180 de zile, cu menţiunea că este necesar să fie verificată de medicul de la unitatea de recrutare. Conform prevederilor legale, candidaţii trebuie să fie absolvenţi de liceu cu diplomă de bacalaureat. De asemenea, candidatul trebuie să fi obţinut la purtare, în perioada studiilor liceale, media de cel puţin 9,00, cu excepţia candidaţilor care au absolvit instituţii de învăţământ de nivel liceal în state membre ale Uniunii Europene în care nu se evaluează prin notă/punctaj/calificativ purtarea elevului;
Nu există limită superioară de vârstă. Candidaţii trebuie să aibă vârsta de minimum 18 ani împliniţi sau să îi împlinească în cursul anului în care participă la concursul de admitere. Conform prevederilor legale, candidaţii trebuie să nu aibă semne particulare evidente sau tatuaje neacoperite de vestimentaţie, în ţinuta de vară. Candidaţii trebuie să aibă înălţimea de minimum 1,70 m. bărbaţii şi 1,65 m. femeile.
Vă recomandăm şi:
Poliţia face angajări. Câte posturi sunt scoase la concurs, când începe înscrierea