Încep angajarile în Poliţie: primele recrutări sunt din sursă internă. La Vaslui, 16 agenţi vor ajunge ofiţeri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă Adevărul
Foto: Arhivă Adevărul

Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) a declanşat procedurile privind recrutarea de noi poliţişti în sistem. În primă etapă, angajările se fac din rândul care provind din structurile Ministerului Afacerilor Interne.

La nivelul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Vaslui, au fost scoase la concurs 16 posturi de ofiţeri. Acestea vor fi ocupate de agenţi prin concurs, ce urmează a se desfăşura pe 19 martie. Candidaţii îşi pot depune dosarele de înscriere până pe 17 februarie. 

Situaţia posturilor propuse a fi ocupate prin trecerea în corpul ofiţerilor, a agenţilor, la nivelul IPJ Vaslui, se prezintă astfel:

Control intern - un post
Criminalistică - un post
Investigarea Criminalităţii Economice - două posturi
Investigaţii Criminale - patru posturi
Logistică - un post
Ordine Publică - patru posturi
Relaţii cu Publicul - un post
Resurse Umane - un post
Rutieră - un post

La nivelul IGPR au fost scoase la concurs 695 de posturi de ofiţer. Procedurile privind recrutarea poliţiştilor din sursă externă nu au fost încă demarate. Reprezentanţii IPJ Vaslui au preciziat că în ultimele zile, zeci de persoane au sunat pentru a obţine informaţii în legătură cu modul în care se vor desfăşura procedurile privind angajările în Poliţie a celor care nu fac parte din sistem.

IGPR a anunţat că 2000 de posturi, la nivelul întregii ţări, urmează a fi ocupate din sursă externă.

VasluiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite