La ce să fii atent când faci o asigurare medicală de concediu. Elementul foarte important al companiilor de asistenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Când plecaţi departe de casă este indicat să fiţi atent în mâinile cui vă lăsaţi sănătatea în caz de nevoie FOTO Traian Deleanu
Când plecaţi departe de casă este indicat să fiţi atent în mâinile cui vă lăsaţi sănătatea în caz de nevoie FOTO Traian Deleanu

Concediile petrecute în străinătate ar trebui dublate de asigurări de călătorie, sfătuiesc brokerii din domeniu. Iar unul dintre principalele elemente de luat în calcul la alegerea unei astfel de asigurări nu este preţul, ci compania de asistenţă cu care lucrează societatea de asigurări aleasă.

Spre diferenţă de piaţa asigurărilor obligatorii din România, unde preţul cel mai mici este criteriul pe care clienţii îl urmăresc, în ceea ce priveşte asigurările de călătorie în străinătate contează „pe mâinile cui te laşi“, explică lucrătorii din domeniu. În mod normal, toate informaţiile legate de o asigurare de călătorie ar trebui detaliate de brokeri, dar cantitatea acestor date şi timpul scurt al clienţilor transformă achiziţia unei astfel de asigurări într-o tranzacţie de genul celor din pieţe.

„În primul rând, la alegerea unei asigurări de călătorie contează compania de asistenţă, cea care ţine legătura direct cu medicii la care puteţi apela în caz de urgenţă, de exemplu. De obicei, aceste companii de asistenţă sunt deţinute tot de către societăţile de asigurare, cum ar fi cazul Mondial Assistance deţinută de Allianz ori Europ Assistance, companie deţinută de Generali“, explică Radu Dumitru, broker de asigurări din Sibiu.

Primul telefon

După cum scrie pe fiecare poliţă de călătorie, primul lucru pe care un asigurat trebuie să îl facă în caz de urgenţă este să apeleze telefonic centrul de asistenţă. Cei de la acest centru îndrumă, mai departe, paşii fiecărui asigurat.

Asigurarea medicală acoperă tratamentul medical de urgenţă, nu şi tratamentele de lungă durată. În cazul în care acestea se impun, compania de asistenţă va cere, de obicei, repatrierea asiguratului. Şi aceste costuri sunt acoperite tot prin poliţa de asigurare.

Fără plată sau cu decontare

De obicei, companiile de asistenţă redirecţionează asiguraţii către medicii cu care au încheiate contracte sau trimit medicii lor pentru intervenţii. În 90% din aceste cazuri, cei care au nevoie de asistenţă medicală nu vor trebui să achite nimic. În cazul în care companiile de asistenţă direcţionează asiguraţii către medicii din alte reţele din diferite motive, atunci serviciile medicale trebuie plătite, urmând ca la întoarcerea în ţară sumele respective să fie decontate de către societatea de asigurări.

Preţurile asigurărilor de călătorie variază în funcţie de foarte mulţi factori, începând de la vârsta celui care doreşte o asigurare de sănătate şi până la bolile pe care acesta le-a avut, ţara de destinaţie ori suma asigurată. „Eu indic clienţilor mei să se asigure pe suma de 50.000 de euro. O asigurare pentru SUA şi Canada este mult mai scumpă şi cu mai puţine beneficii, deoarece acolo este un alt sistem, diferit, unul care creşte preţurile. Pentru concedii recomand şi asigurările de tip «familie», caz în care preţurile sunt mai mici”, mai spune brokerul Radu Dumitru. Ca exemplu, o asigurare pentru toate ţările mai puţin SUA, Canada şi România, pentru un concediu de 13 zile şi o sumă asigurată de 50.000 de euro costă aproximativ 45 – 50 de lei de persoană (tineri, fără istoric medical deosebit). 

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite