Cum facem cea mai bună pască fără aluat, un deliciu pentru masa de Paşte. Reţeta lui Bogdan Roman, sibianul care a făcut senzaţie la Masterchef

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pasca fara aluat este foarte usor de preparat FOTO Bogdan Roman
Pasca fara aluat este foarte usor de preparat FOTO Bogdan Roman

Pasca este nelipsită de pe masa de sărbătoare, iar bucătarul sibian Bogdan Roman, pe care l-aţi putut admira în competiţia de la Masterchef, are o reţetă de pască fără aluat delicioasă şi foarte uşor de preparat.

Reţeta a fost publicată de Bogdan pe blogul lui

Aveţi nevoie de 600 de grame de brânză de vaci, 100 de grame de stafide, 5 ouă, 8 linguri de zahăr, 5 linguri de făină (aproximativ 150 de grame), un plin de praf de copt, coajă rasă de la o lamâie, vanilie, zahăr vanilat sau esenţă de vanilie, 100 de mililitri de coniac, rom, whisky sau apă caldă pentru înmuiat stafidele. 

Mod de preparare

”Pentru început, punem stafidele la înmuiat în puţin alcool, cât să le acopere. Dacă nu avem alcool, le putem înmuia şi în apă caldă. Cu cât este apa mai caldă, cu atât mai repede se vor înmuia. 

Alegem gălbenuşurile de albuşuri şi amestecăm gălbenuşurile cu brânză de vaci, zahărul, stafidele, coaja de lămâie, şi vanilia. Amestecăm bine până se omogenizează compoziţia. Adăugăm făina cernută şi amestecată cu praful de copt şi un praf de sare. Amestecăm bine până nu mai avem cocoloaşe de făină. Aici trebuie să avem puţină grijă pentru că dacă brânza de vaci este uscată vom folosi mai puţină făină iar dacă brânza este foarte moale vom folosi mai multă făină. Separat batem albuşurile spumă cu un praf de sare. Amestecăm cu grijă şi albuşurile în compoziţie. Ideea este că această compoziţie nu trebuie să fie foarte moale dar totuşi să curgă. 

Ungem o tavă cu unt şi o tapetăm cu făină sau gris. Turnăm compoziţia şi o băgam în cuptorul încins la 180 grade (mediu) timp de 15-20 de minute. Apoi scădeţi puţin temperatura (până la 160 grade) şi mai lăsaţi aproximativ 35-40 minute, până capătă acea culoare frumoasă din poză. Obligatoriu să faceţi testul cu scobitoarea. Înainte să o tăiaţi, lăsaţi-o să se răcească încet”, explică Bogdan Roman. 

Vă mai recomandăm: 

Cum preparăm supa de cartofi cu tarhon, deliciul tradiţional săsesc. Ingredientele-minune care nu trebuie să lipsească

Nelipsită din meniurile restaurantelor cu specific săsesc, supa de cartofi cu tarhon este uşor de preparat şi are o savoare deosebită.

Cum facem cea mai bună ciulama de pui cu ciuperci. Reţeta delicioasă a lui Bogdan Roman, sibianul care a făcut senzaţie la Masterchef

Dacă vreţi să pregătiţi rapid un prânz delicios în familie, ciulamaua de pui cu ciuperci poate fi o alegere excelentă. Asezonată cu mămăliguţă caldă, va fi cu siguranţă apreciată de toţi cei care se aşează în jurul mesei.

Cum facem cele mai bune gogoşi de casă. Cât timp trebuie frământat aluatul - reţeta care te face să-ţi lase gura apă

Secretul celor mai bune gogoşi de casă, spun gospodinele, nu stă doar în ingredinte, ci mai ales în timpul cât este frământat aluatul. 

  

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite