FOTO VIDEO Doctorii Ioan Ungur şi Ioan Cenda au fost reţinuţi de procurori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi medici specialişti de medicina muncii din Caraş-Severin au fost aduşi, joi seară, pentru audieri, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin, ei fiind acuzaţi că au luat mită de la pacienţi pentru a-i încadra nejustificat într-un grad de invaliditate

Mai multe cabinete de expertiză medicală au fost percheziţionate, pe parcursul zilei, de procurori şi ofiţeri de la Investigarea Fraudelor din cadrul Inspectoratului General de Poliţie. Anchetatorii au căutat probe într-un caz de corupţie în care medicii sunt suspectaţi că primeau sume de bani pentru a emite decizii de pensionare nejustificate. La sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin au fost aduşi mai mulţi pacienţi, ca martori, dar şi medicii Tiberiu Cenda şi Ioan Ungur. „Clientul meu, doctorul Ungur, a fost reţinut la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caransebeş, după care a fost adus la Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin. Aici este instrumentat un caz de corupţie, în care Ungur Ioan ar fi acuzat de infracţiunea de luare de mită. A fost făcută o percheziţie la cabinetul său de la Spitalul Municipal Caransebeş şi una la domiciliul său din Caransebeş, de unde s-au ridicat, am înţeles, anumite sume de bani şi anumite acte, ce urmează a face parte integrantă din dosarul de urmărire penală. Urmează ca acuzaţiile să fie făcute cunoscute în mod oficial de către procuror. Deocamdată, clientul meu se consideră nevinovat“, a declarat Cosmin Bolosin, avocatul medicului Ioan Ungur.

După noul Cod penal, Ioan Ungur poate primi o pedeapsă între doi şi şapte ani, iar dacă îşi recunoaşte faptele, poate beneficia de o reducere cu o treime a pedepsei. Mai mult decât atât, poate face un acord de recunoaştere a vinovăţiei, chiar în faza de urmărire penală, cu procurorul care se ocupă de caz. 

Primul adus la audieri a fost doctorul Ioan Cenda, imediat după percheziţi. De asemenea, zeci de pensionari au fost audiaţi şi ei la Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin de către procurorul de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. La desfăşurarea acestor activităţi, procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au beneficiat de sprijinul ofiţerilor de la Direcţia de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratul General al Poliţiei Românie, şi de suportul tehnic şi informativ al Serviciului Român de Informaţii.

CITEŞTE ŞI:

Descinderi la medici din Caransebeş şi Moldova Nouă

Cristian Ungur, obligat să se facă băiat cuminte. Altfel, merge la puşcărie  

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite