Unde este singura şcoală pentru pompieri din România şi la ce materii trebuie să te pregăteşti ca să te poţi angaja la ISU

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şcoala de Subofiţeri Pompieri şi Protecţie Civilă ”Pavel Zăgănescu” din localitatea prahoveană Boldeşti este singura cu acest profil din ţară. Unitatea pregăteşte 600 de pompieri anual, iar cursurile durează un an de zile.

Sesiunea de admitere la Şcoala de la Boldeşti este în plină desfăşurare. Pentru această sesiune MAI a aprobat 300 de locuri, din care 275 de locuri pentru specializarea pompieri şi protecţie civilă, iar 25 pentru specializarea de maistru militar. Dintre acestea, zece locuri sunt rezervate cetăţenilor din Republica  Moldova.

Orice absolvent de liceu se poate înscrie pentru a susţine examenul de admitere la Şcoala de Pompieri, cu condiţia să aibă diplomă de bacalaureat. Examenul constă într-o examinare medicală, testare psihologică, test sportiv şi test scris la matematică.

În sesiunea din august-septembrie s-au înscris puţin peste o mie de candidaţi, care susţin în aceste zile probele eliminatorii: contravizita medicală şi testarea aptitudinilor fizice. Acest din urmă test reprezintă un traseu aplicativ format din mai multe etape: alergare pe o lungime de 20 de metri, ridicarea unor gantere a câte 5 kilograme şi traversarea a două băncuţe în echilibru pe o distanţă de 6 metri, traversarea unui tunel lung de 5 metri, alergarea printre şicane pe o distanţă de 30 de metri, trecerea peste calul de gimnastică, depăşirea din săritură a unui obstacol înalt de 70 cm, urcarea şi coborârea unei scări treaptă cu treaptă, mutarea cu o singură mână a unor instinctoare şi plasarea lor în locuri marcate, rostogolirea unei mingi medicinale cu greutatea de 7 kilograme pe o distanţă de 5 metri, ridicarea şi transportarea cu spatele a unui manechin cu greutatea de 60 de kilograme. Traseul trebuie parcurs cel mult în 1.05 secunde pentru a fi declarat admis.

Imagine indisponibilă

Candidaţii trebuie să parcurgă într-un minut un traseu aplicativ pentru a putea intra în examenul scris care se susţine la matematică FOTO Diana Frîncu

La proba scrisă, candidaţilor le sunt testate cunoştinţele la matematică. Aceştia trebuie să rezolve exerciţii cu mulţimi şi elemente de logică matematică, funcţii, elemente de calcul matricial şi sisteme de ecuaţii liniare şi elemente de algebră.

Testarea scrisă este programată pentru data de 3 septembrie.

Şcoala de Pompieri de la Boldeşti organizează două sesiuni anual, una la final de vară şi alta în luna ianuarie, dar pentru sesiunea de la începutul anului viitor nu există date cu privire la numărul de locuri aprobate.

Candidaţii declaraţi admişi vor începe cururile în octombrie  şi vor absolvi în luna iulie anul viitor. Aceştia vor avea competenţe să lucreze inclusiv pe autoutilitarele de intervenţie ale SMURD.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite