Zece universităţi din ţară cer Ministerului Educaţie regândirea finanţării locurilor subvenţionate pentru studenţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Universitatea din Piteşti, una dintre cele 10 universităţi semnatare ale solicitării FOTO: arhiva Adevărul
Universitatea din Piteşti, una dintre cele 10 universităţi semnatare ale solicitării FOTO: arhiva Adevărul

Zece universităţi importante din România, organizate în consorţiul universitar „Academica Plus”, cer Ministerului Educaţiei regândirea finanţării acordate de la stat în funcţie de mai multe criterii importante.

„Având în vedere dinamica nevoilor reale de studiu ale potenţialilor studenţi, considerăm că a venit momentul pentru a regândi finanţarea acordată de către statul român după criterii precum atractivitatea programelor de studii, reprezentativitatea pe piaţa muncii locală şi regională, nevoile reale de studiu ale studenţilor noştri şi nu în ultimul rând nevoile de resursă umană înalt calificată, ale economiei româneşti în ansamblul ei. Astfel, solicităm o regândire a finanţării prin locuri subvenţionate pe categorii de programe de studiu (licenţă, master, doctorat) care să ţină cont de toate cele enunţate anterior, cu o mai mare flexibilitate în redistribuirea locurilor subvenţionate rămase vacante din varii motive către acele universităţi care dovedesc o atractivitate sporită sau un impact strategic deosebit al unor programe de studiu”, a declarat pentru „Adevărul” Dumitru Chirleşan, rectorul Universităţii din Piteşti şi preşedintele consorţiului universitar „Academica Plus”. 

Consorţiul universitar „Academica Plus” este alcătuit din Universitatea din Piteşti, Universitatea „Ştefan cel  Mare” din Suceava, Universitatea Petrol-Gaze din Ploieşti, Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, Universitatea „Valahia” din Târgovişte, Universitatea din Oradea, Universitatea din Petroşani, Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad, Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău şi Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu. Cumulat, cele 10 universităţi de stat au peste 65.000 de studenţi peste 6.000 de cadre didactice, auxiliare şi nedidactice.

Vă mai recomandăm şi:

Prima facultate din ţară pentru traducători ai gesturilor surdo-muţilor. „Limbajul mimico-gestual va deveni a doua limbă oficială a României“

Un milion de euro pentru studenţii Universităţii Transilvania din Braşov. Ce au de făcut tinerii pentru a lua banii


 

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite