Două asistentele de la Spitalul de Geriatrie Ştefăneşti, suspecte de râie după ce ar fi luat parazitul de la un pacient

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Arhivă Adevărul
FOTO: Arhivă Adevărul

Doar scabia mai lipsea în Argeş. După lanţul cazurilor cu sindrom hemolitic uremic în rândul bebeluşilor din Argeş, valul de boli diareice la copiii din judeţ şi seria de toxiinfecţii alimentare în rândul elevilor de la Şcoala nr. 16 din Piteşti, în Argeş a mai apărut o plagă: scabia.

UPDATE: "Aşteptăm rezultatele analizelor în cazul celor două infirmiere"

 La Spitalul de Boli Cronice şi Geriatrie “Constantin Bălăceanu Stolnici” din Ştefăneşti  două asistente care au tratat un pensionar  au fost izolate, după ce au prezentat simptome specifice scabiei.


"Pacientul s-a prezentat în spital pentru o dermatită atopică, după care s-a ridicat suspiciunea că ar fi vorba scabie. În prezent sunt şi două angajate ale spitalului care prezintă simptomatologie. Îngrijitoarele sunt la domiciliu, sunt izolate şi sunt sub tratament. S-au luat toate măsurile necesare pentru a evita răspândirea acestei patologii.  Aşteptăm rezultatele analizelor în cazul celor două angajate.", a declarat, pentru Adevărul, directorul DSP Argeş, Sorina Honţaru.

Pacientul de la care ar fi fost contactată boala are 68 de ani, este din judeţul Olt şi a fost internat la Spitalul de Boli Cronice şi Geriatrie Ştefăneşti din judeţul Argeş, pe 15 februarie. Bărbatul avea diabet, amputaţii la picioare şi o formă rară de dermatită, dar şi alte probleme medicale.

Nimeni nu şi-a dat seama că omul ar putea avea râie.

„La antepiciorul drept prezenta o plagă suprainfectată, cu dureri severe la nivelul membrelor fantomă. Acesta a fost principalul diagnostic pentru care pacientul a fost îndrumat către compartimentul de Îngrijiri Paliative. Pacientul mai prezenta, de aproximativ o lună-două, leziuni de dermatită, leziuni generalizate pe tot corpul pentru care fusese evaluat la dermatologie. Se bănuia o etiologie paraneoplazică, se indicase tratament local cu creme specifice şi se indica internarea într-un spital de boli cronice", a declarat medicul primar Mariana Neamţu.

Personalul medical a suspicionat că ar fi  vorba de scabie abia când soţia bolnavului a venit să viziteze pacientul. Femeii i s-a făcut rău, iar la acordarea primului ajutor s-a constatat că avea scabie. Aşa au ajuns la ipoteza că şi pacientul avea tot râie. 

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite