Numărul elevilor din Argeş care au ajuns la spital în urma valului de toxiinfecţii alimentare a crescut la 37

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cazul celor 37 de copii de la Şcoala generală nr. 16 I.L. Caragiale din Piteşti diagnosticaţi cu toxiinfecţii alimentare, părinţii au refuzat internarea pentru 7 dintre ei. 19 sunt spitalizaţi la secţia Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Piteşti, 5 sunt în aşteptare, iar restul sunt internaţi la Spitalul de Pediatrie.


Direcţia de Sănătate Publică şi DSVSA Argeş au declanşat o anchetă epidemiologică la Şcoala nr. 16 din Piteşti, acolo unde, până acum, 37 de elevi au acuzat probleme digestive, după ce au consumat acelaşi tip de mâncare, joi, la cantina unităţii care funcţionează în program „step by step“. Inspectorii au ridicat probe din meniu, insă decocamdată cauza problemelor medicale n-a fost elucidată.

“Nu este vorba despre un after-scool, aşa cum s-a vehiculat, ci de programul «step by step», în cadrul căruia elevii iau o masă caldă. Firma care asigură meniul are contract cu Primăria Piteşti, pentru a funcţiona în incinta şcolii, şi un alt contract cu asociaţia de părinţi. Copiii au consumat joi piept de pui (nu copănele) cu pilaf, salată şi mămăliguţă cu brănză şi smântână”, a declarat, pentru „Adevărul“, Dumitru Tudosoiu, inspector general ISJ argeş. 

Firma care a furnizat hrana copiilor de la Şcoala nr. 16 din Piteşti şi-a suspendat activitatea până la finalizarea anchetei epidemiologice. Astăzi, din cei 260 de copii înscrişi la programul „step by step“ al Şcolii Nr. 16 din Piteşti doar 120 au venit la cursuri.

"Sunt părinţi care au decis ca, până la lămurirea situaţiei, să-şi ţină copiii acasă. Cantina rămâne închisă până când vor sosi rezultatele probelor ridicate de DSP şi DSV şi ni se va spune că va putea funcţiona în continuare", a declarat Alin Vlad, directorul Şcolii nr. 16.

Piteşti

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite