FOTO: Aparat de endoscopie şi colonoscopie, de ultimă generaţie, în valoare de două miliarde lei, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cea mai importantă investiţie făcută în blocul operator este un aparat de endoscopie şi colonoscopie, de ultimă generaţie
Cea mai importantă investiţie făcută în blocul operator este un aparat de endoscopie şi colonoscopie, de ultimă generaţie

Capitonări antibacteriene, pavaj cu inserţii de cupru şi un performant aparat  de endoscopie şi colonoscopie sunt doar câteva dintre investiţiile făcute recent la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piteşti, unde patru săli de operaţii au fost reabilitate şi dotate cu 4 miliarde lei.

Miercuri, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti a avut loc recepţia lucrărilor de reabilitare şi dotare cu aparatură a patru din cele opt săli de operaţii ale blocului operator. Investiţia, finanţată de Consiliul Judeţean Argeş, se ridică la peste 4 miliarde lei.

Sălile au fost pavate antistatic folosindu-se materiale cu inserţii de cupru, pereţii au fost capitonaţi cu materiale ignifuge, antibacteriene, cu ioni de argint, ghilotinele prin care se introduc în sala de operaţie instrumentele sterilizate au fost înlocuite şi s-au achiziţionat şase mese din inox şi dulapuri noi pentru instrumentarul medical.


Totodată, s-au înlocuit în integralitate instalaţiile sanitare, instalaţia electrică a blocului operator, fiind montate siguranţe automate, tâmplăria internă şi externă, ferestrele fiind prevăzute cu folie protectoare heliomată.


De asemenea, a fost achiziţionată o lampă de operaţie de ultimă generaţie, în valoare de 16.000 euro, iar la celelalte lămpi au fost înlocuite neoanele. Spălătoarele blocului operator au fost dotate cu instalaţii de apă sterile, cu celulă fotoelectrică şi uşi batante.

Prelevare de  probe pentru biopsii fără incizie

Cea mai importantă este însă o investiţie făcută în blocul operator: un aparat de endoscopie şi colonoscopie, de ultimă generaţie, în valoare de două miliarde lei, cu care se poate acţiona în cazul hemoragiilor digestive, suspiciune de tumori, cauterizarea focarelor de sângerare interne şi permite prelevarea probelor pentru biopsii fără a mai fi necesară incizia.

Printre proiectele spitalului pentru anul 2016 se numără reabilitarea ambulatoriului de specialitate, modernizarea a încă două săli de operaţii, precum şi achiziţionarea de aparatură medicală performantă. De asemenea, prioritare sunt întocmirea studiilor de fezabilitate pentru clădirea Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti şi pentru Centrul de Radioterapie, ce va fi realizat lângă Secţia de Oncologie.

Piteşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite