Directorul Spitalului „Marie Curie“, despre cazul copiilor bolnavi din Argeş: „Ne aşteptăm ca majoritatea să-şi revină, dar boala poate produce chiar şi decese“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spitalul Marie Curie şi, în medalion, directorul medical al instituţiei, medicul Radu Tăbăcaru
Spitalul Marie Curie şi, în medalion, directorul medical al instituţiei, medicul Radu Tăbăcaru

Radu Tăbăcaru, directorul medical al Spitalului „Marie Curie“ din Bucureşti, a făcut sâmbătă mai multe declaraţii legate de soarta celor 11 copii aflaţi în stare gravă.

„Se urmăresc toţi parametrii. Un copil este în continuare intubat, parcă într-o stare discret ameliorată, dar e prea devreme. În orice caz, nu e mai rău. Dializa merge şi avem speranţe că o să-l putem stabiliza şi aduce într-o stare mai bună. În cazul unui alt copil, s-a luat decizia să se întrerupă dializa şi asteptăm ca funcţia renală să se refacă“, a declarat medicul Radu Tăbăcaru, directorul medical al Spitalului „Marie Curie“.

Întrebat cum comentează controalele făcute de inspectorii DSV la supermarketurile din Argeş care vând portocale, medicul a declarat că este posibil orice, dar a completat: „Nu trebuie să ajungem la o stare de isterie generală în care nimeni nu mai mănâncă portocale sau nu mai bea lapte. Nu e normal să fie aşa. Cred că trebuie să aşteptăm cu răbdare rezultatul colegilor care se ocupă de ancheta epidemiologică“.

Medicul a fost rezervat în privinţa unui pronostic. „Fiecare pacient are evoluţia lui, ne aşteptăm ca marea majoritate să-şi revină, dar boala poate produce insuficienţe renale cronice şi chiar decese. Nu contează câţi sunt cu rotavirus, cati cu E-coli, pentru că ambele produc aceeaşi boală. Noi tratăm efectul acestei infecţii. Chiar în ţările bogate şi dezvoltate se întamplă mici epidemii. E clar că e o problemă să vină într-o săptămână un număr atât de mare de pacienţi. Unele asistente stau din timpul lor liber, mai vin de acasă, mai vin de pe alte secţii“, a mai spus medicul Radu Tăbăcaru.

În prezent, 11 copii cu insuficienţă renală sunt internaţi la Spitalul Marie Curie din Bucureşti. Şase dintre ei sunt la Nefrologie şi cinci la Terapie intensivă. Dintre aceştia din urmă, trei sunt în stare gravă, iar unul a avut nevoie cu o zi în urmă să fie ajutat să respire, motiv pentru care a fost intubat.

Dosar penal

Reamintim că vineri Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş a preluat dosarul penal în vederea efectuării urmăririi penale cu privire la împrejurările în care a survenit decesul Dianei Maria Oncescu, fetiţa de nici un an din Topoloveni, care a murit la scurt timp după ce a fost transferată la Bucureşti cu sindrom hemolitic uremic, precum şi cu privire la îmbolnăvirea mai multor minori cu vârste de până la 3 ani şi 2 luni.


Preluarea a fost făcută la câteva zile după ce procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti s-au sesizat din oficiu şi au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul micuţei din Topoloveni decedată în urmă cu o săptămână.
 

Citeşte şi:

Numărul copiilor din Argeş transferaţi la Bucureşti a ajuns la 14. Medicii de la Piteşti nu ştiu nici acum care este sursa îmbolnăvirilor

Ministerul Sănătăţii a confirmat infecţia cu E-coli doar pentru unul dintre copiii transferaţi de la Piteşti la Bucureşti cu suspiciune de sindrom hemolitic-uremic

Scandalul copiilor bolnavi din Argeş continuă: inspectorii sanitar-veterinari iau probe dintr-un lanţ de magazine de unde părinţii ar fi cumpărat fructe

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite