FOTO Mii de oameni l-au condus pe ultimul drum pe Ginel Claudiu Crăcănel - copilotul elicopterului prăbuşit în Constanţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Căpitan comandorul Ginel Claudiu Crăcănel a fost înmormântat, joi după-amiază, în cimitirul "Sfântul Gheorghe" din Mioveni, oraşul în care pilotul locuia şi al cărui cetăţean de onoare era. La ceremonie au participat în jur de 3.000 de persoane.

UPDATE ora 15.30 După slujba de înmormântare oficiată de un sobor format din zeci de preoţi, sicriul cu trupul neînsufleţit al comandorului a pornit spre Cimitirul Bisericii „Sfântul Gheorghe“, însoţit de garda de onoare formată din jandarmi de la Inspectoratul Judeţean Argeş şi militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Argeş.

După a doua slujbă, cea de la Cimitirul Bisericii „Sfântul Gheorghe“, militarii au executat trei focuri de salvă în onoarea celui care a fost căpitan comandorul Ginel Claudiu Crăcănel.


Ultimul moment al funeraliilor a fost marcat prin înmânarea, de către un reprezentant al Inspectoratului General de Aviaţie al Ministerului Afacerilor Interne, a Drapelului Naţional al României, a decoraţiilor primite pe parcursul carierei de către căpitan comandorul Ginel Claudiu Crăcănel şi a unei plachete de onoare soţiei pilotului.
 

Două zile de doliu la Mioveni

De ieri, la Mioveni, oraşul natal al copilotului elicopterului prăbuşit pe lacul Siutghiol, este doliu. Drapelele au fost arborate, pentru două zile, în bernă şi cu panglică de doliu pe clădirile tuturor instituţiilor publice din oraş.

Căpitanul comandor Ginel Claudiu Crăcănel avea 42 ani, era căsătorit şi avea un copil în vârstă de 9 ani

Făcuse liceul militar de aviaţie la Craiova, absolvise facultatea de aviaţie în 1996, iar din 2012 era angajat al Inspectoratului General de Aviaţie, Bucureşti.

De-a lungul carierei sale a avut parte de misiuni deosebite, toate duse cu succes la îndeplinire: în 2005 a participat ca pilot la misiunile organizate de Uniunea Europeană, de menţinere a păcii în Bosnia-Herzegovina; efectuase operaţiuni de zbor cu caracter umanitar; participase la numeroase misiuni de stins incendii cu elicopterul, toate cu final fericit.

Toate aceste reuşite profesionale îi aduseseră şi titlul de Cetăţean de Onoare al oraşului Mioveni, în data de 29 noiembrie 2014 .

Pe aceeaşi temă:

VIDEO EXCLUSIV Gheorghiţă, barcagiul ajuns la epavă înaintea autorităţilor: „Am tras de coada elicopterului şi am găsit doctoriţa sub apă. Pompierii nu aveau nimic la ei“

FOTO Epava elicopterului SMURD prăbuşit în lacul Siutghiol a fost adusă la mal. Şeful ISU Constanţa, demis

Bătrâna pentru care şi-au dat viaţa cei patru membri ai SMURD din elicopterul prăbuşit la Constanţa. Femeia a fost la câteva minute să moară alături de eroi

Martor al tragediei de pe lacul Siutghiol: „Mi-a atras atenţia zborul în picaj al elicopterului“

Baronul Nicuşor contra părintele SMURD: „Elicopterul avea flotoare. Hai să vedem, le mai găseşte în Siutghiol??“

FOTO Blestemul lacului Siutghiol, cimitirul de epave. Pe fundul apei zac mormane de fiare ale aparatelor de luptă nemţeşti, dar şi ambarcaţiuni noi

Tragedia de pe lacul Siutghiol. Bâlbele din misiunea de salvare a echipajului SMURD, după prăbuşirea elicopterului

Raed Arafat, pe contul său de Facebook, la 8 decembrie: „În scurt timp, operaţiunile de salvare din sud-estul ţării se vor desfăşura mai eficient“

UPDATE Elicopter SMURD prăbuşit. Toţi cei patru membri ai echipajului au murit

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite