Raed Arafat, pe contul său de Facebook, la 8 decembrie: „În scurt timp, operaţiunile de salvare din sud-estul ţării se vor desfăşura mai eficient“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Secretarul de stat Raed Arafat, fondatorul SMURD România, a postat pe contul său de Facebook înfiinţat la data de 24 noiembrie, noutăţi din sistemul de intervenţie medicală de urgenţă. Arafat anunţa la 8 decembrie că operaţiunile de salvare din sud-estul ţării se vor desfăşura „mai eficient“. O săptămână mai târziu, echipajul unui elicopter SMURD murea îngheţat în mijlocul lacului Siutghiol din Mamaia.

„În scurt timp, operaţiunile de salvare din sud-estul ţării se vor desfăşura mai eficient. Fundatia pentru SMURD a început procedurile pentru construirea unei baze aero-medicale la Constanţa, cu sprijinul financiar al Exxon Mobile şi OMV-Petrom.

Noua bază aeriană urmează a fi construită pe un teren al Ministerului Sănătăţii şi va permite operarea elicopterului SMURD într-un mod eficient şi sigur. Finalizarea construcţiei va avea loc în cursul primului semestru al anului 2015.

După finalizarea contrucţiei, Fundaţia pentru SMURD va transfera lucrarea în proprietatea statului. Obiectivul va fi utilizat de Inspectoratul General de Aviaţie din cadrul Ministrului Afacerilor Interne care operează elicopterele SMURD. Foto: fundatiapentrusmurd.ro“, scrie pe contul lui Raed Arafat, în postarea de la 8 decembrie. 

Nu mai departe de duminică, 14 decembrie, pe contul lui Arafat se face următoarea precizare: „Bine v-am găsit! Nu am ales acest canal de comunicare din proprie iniţiativă, ci obligat de împrejurări. Conturile false care şi-au atribuit identitatea mea în această reţea socială au provocat numeroase confuzii. Vă invit, aşadar, pe pagina mea oficială de Facebook, al cărei scop nu este acela de a crea o comunitate de fani şi nici de a strânge like-uri.

Îmi doresc doar ca persoanele interesate să găsească într-un singur loc informaţiile importante legate de activitatea mea. Nu voi tolera aici folosirea limbajului injurios, a insultelor şi a atacurilor la persoană. Astfel de manifestări nu sunt acceptate, astfel încât toate comentariile de acest fel vor fi eliminate. Îmi doresc ca punctele de vedere expuse să ducă la discuţii constructive, de natură să ajute la îmbunătăţirea activităţii mele şi a colegilor mei. Principalul nostru scop este să fim în slujba dumneavoastră. Vă mulţumesc pentru înţelegere!“

image

Un elicopter SMURD s-a prăbuşit luni, 15 decembrie, în lacul Siutghiol din Constanţa, la ora 16.11. Aparatul de zbor, care se îndrepta spre Mihail Kogălniceanu, efectuase o misiune medicală şi trebia să alimenteze cu combustibil. La bord se aflau patru persoane: pilotul Petre Cătuneanu, copilotul Ginel Claudiu Crăcănel, medicul SMURD Laura Vizireanu şi asistenta medicală Gabriela Camelia Harton. Cei patru salvatori au supravieţuit iniţial impactului şi au strigat după autor, implorând să fie salvaţi. După 20 minute, trei dintre ei au dispărut în apă.

Medicul Laura Vizireanu a reuşit să rămână agăţată de coada elicopterului, care ieşea din apă. A fost scoasă la mal, resuscitată şi dusă la spital, unde a murit după câteva ore. Copilotul Ginel Claudiu Crăcănel a fost scos la mal, fără semne vitale, după 5 ore de stat în apa rece de 2-3 grade Celsius. Pilotul Petre Cătuneanu a fost găsit şi el, mort, la miezul nopţii. Ultima victimă, asistenta Gabriela Camelia Harton, era însărcinată şi tocmai îşi anunţase logodnicul de acest lucru, trimiţându-i un SMS din elicopter, cu scurt timp înainte de prăbuşire.

Vă mai recomandăm

UPDATE VIDEO Elicopter SMURD căzut în lacul Siutghiol. Fragmente din epavă au fost aduse la mal. Medicul a murit. Copilotul şi pilotul, scoşi din apă fără semne vitale

ConstanţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite