Beneficiile extraordinare ale uleiului de nuci. Cum se consumă pentru eficienţă maximă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nucile sunt o sursă consistentă de antioxidanţi şi vitamine şi aduc organismului un aport energetic important. Consumate echilibrat, nucile au şi efecte terapeutice, multe datorate conţinutului de arginină, un aminoacid important pentru întărirea sistemului imunitar. Administrate sub formă de ulei, tratează inclusiv anemia şi rahitismul.

În primul rând, merită enumerate mineralele conţinute din nuci, care se regăsesc în mai toate preparatele cu uz fitoterapeuric: manganul, care îmbunătăţeşte printre altele, metabolismul glucidelor şi al unor hormoni proteinici); fierul, care combate anemiile; magneziu cu rol inclusiv în coagularea sangvină; cuprul (care previne formarea radicalilor liberi şi stimulează imunitatea; potasiul, care îmbunătăţeşte  activitatea cardiacă; calciul, necesar întăririi oaselor şi bunei funcţionări a celulelor musculare şi nervoase; zincul care protejează de radicalii liberi şi seleniul, benefic organismului pentru efectul săi antioxidant, hepatoprotector şi de  stimulare a fertilităţii.

Nu suferă deprecieri în urma tratamentelor termice

Uleiul de nuci, unul dintre aceste preparate, obţinut prin modalităţi distincte - presare la rece, presare la cald sau prin rafinarea srotului obţinut din miezul de nucă presat la rece sau la cald - conţine acizi omega 3, care contribuie la reglarea bătăilor inimii şi previn infarctul. 

Arginina din compoziţia sa ajută la îmbunătăţirea sănătăţii vaselor de sânge, iar viramina E din compoziţie previne deteriorarea ţesuturilor şi a celulelor roşii şi ajută la menţinerea sănătăţii pielii şi amelioarea sistemului imunitar în general.

„Din punct de vedere calitativ, cel mai bun ulei de nucă este cel presat la rece, deoarece pe timpul presării, acizii graşi mono şi polinesaturati nu suferă deprecieri în urma tratamentelor termice, păstrându-şi intacte calităţile”, explică specialistul în ftoterapie Elena Badea.

Recomandat în anemie, dermatoze şi pentru combaterea teniazei

Uleiul de nuci are şi acţiune ţintită. "Este indicat pentru reducerea colesterolului rău dar şi în cazurile de teniază, când se recomandă consumarea a 50-60 g ulei de nucă / zi, în salată, seara, timp de 3 zile. De asemenea, este indicat în tratarea enurezisului nocturn, caz în care se recomandă consumarea unei felii de pâine integrală, preparată acasă, îmbibată cu ulei de nucă, în fiecare seară, timp de 15 zile. Uleiul de nucă poate fi administrat cu succes şi în cazurile de anemie, în dermatoze, precum şi la copiii rahitici”, mai spune Elena Badea.

Piteşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite