Cum să pregătim cea mai simplă şi delicioasă îngheţată de casă. Reţeta secretă dezvăluită de chef Mihai Cristian

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Inghetata de capsuni Foto-Arhiva
Inghetata de capsuni Foto-Arhiva

În plin sezon estival, o îngheţată este mereu binevenită. Poate fi dulce, răcoritoare, cu ciocolată sau fructe pentru copii şi chiar alcool sau cafea pentru o petrecere a adulţilor. Astăzi vă propunem o reţetă simplă, din fructe, fără ouă, zahăr, amidon, fără tratament termic şi fără grăsimi hidrogenate. Copiii vor fi încântaţi să  participe la aprepararea ei.

Adorată mai ales în zilele caniculare, îngheţata din comerţ conţine mult zahăr si multe ingrediente daunătoare organismului. Alături de chef Mihai Cristian vă propunem o reţetă delicioasă de îngheţată făcută acasă. Poate că este mai simplu să cumpărăm o îngheţată, decât să cumpărăm nişte fructe, să le congelăm, să le blenduim şi să le amestecăm cu iaurt sau alte ingrediente sănătoase, după care să aşteptăm 12 ore, dar Mihai ne asigură că rezultatul final merită, şi întrece aşteptările.

Ingrediente

3 ceşti - căpşuni, cireşe sau vişine congelate; (sau ce vreţi voi)

2 banane coapte;

3 linguri - miere;

1 ceaşcă - de iaurt gras, natural, dacă se poate

 1 lingură - suc proaspăt de lămâie;

Mod de preparare:

“Spălam fructele proaspete (şi cele deja congelate sunt bune dar nu au aceeaşi aromă), le lăsam puţin în sită să se scurgă de lichid, curăţam bananele şi le tăiem, apoi le congelăm într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Le scoatem, le băgam în blender şi le blenduim dar nu de tot. Mie îmi place să simt fructele în îngheţată. Adăugăm iaurtul, mierea şi zeama de lămâie şi omogenizăm toate ingredientele. Compoziţia obţinută o turnăm într-o tavă asemănătoare cu cea de chec sau chiar cea de chec şi o punem la congelator pentru 4-5 ore. Foarte important, de două ori pe oră să amestecăm cu furculiţa prin recipient pentru a evita formarea cristalelor de gheaţă. Am adăugat banane pentru a-i da consistenţă cremoasă dar şi pentru aromă. Cam atât! Simplu, nu? N-aţi încercat niciodată cu kiwi, mango sau chiar ananas. Hmm, delicios! Sau ce ziceţi de afine? Pofta buna!”, ne-a spus chef Mihai Cristian.

Vă mai recomandăm:

Cum să găteşti cea mai simplă prăjitură cu vişine, fără ouă. Reţeta secretă dezvăluită de chef Mihai Cristian

Oradea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite