Produsele româneşti, piese de muzeu. Ce a fabricat România între 1930 şi 1990

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhiva Palatului Culturii din Iaşi
FOTO Arhiva Palatului Culturii din Iaşi

Organizatorii spun că exponatele prezentate constituie mărturii tehnice relevante din punct de vedere istoric ce acoperă o perioadă de referinţă pentru industria românească.

Radiouri, ceasuri auto, telefoane de birou, televizoare, calculatoare de buzunar sau aparate muzicale, toate de dinainte de Revoluţie, sunt expuse acum la Palatul Culturii din Iaşi. Ce au în comun? Sunt produse în România, pe vremea când industria noastră încă funcţiona. O epocă de mult apusă, una în care la noi în ţară fabricile produceau aproape orice. 

„Expoziţia, aşadar, relevează 50 de ani de istorie industrială. Multe dintre fabrici s-au retras de pe piaţă sau au dispărut. Unele s-au orientat spre alte domenii economice care sunt generatoare de profit, iar fiecare şi-a găsit un alt drum”, spune Monica Nănescu, muzeograf.  

Doar o sută de exemplare de combine audio au fost fabricate la acea vreme, iar preţul era pe măsură: 8 mii de lei, aproape 10 salarii la momentul respectiv. Cei mai fascinaţi au fost elevii. 

Produsele vechi vor rămâne expuse la Palatul Culturii din Iaşi pe tot parcursul verii. Cei care vor să-şi aducă aminte de vremurile de altădată sau de obiectele din epoca de aur pot vizita expoziţia pentru 8 lei. 

Vă recomandăm să citiţi şi:

Reacţia Moscovei după ce SUA au anunţat că vor trimite Ucrainei lansatoare de rachete multiple

Un comandant rus lăudat pentru „curaj” şi-a abandonat vehiculul de luptă în Ucraina. Ce au descoperit soldaţii ucraineni care l-au deschis cu toporul

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite