Fetiţa cu picioarele strivite de o remorcă care s-a desprins în mers ar putea fi  afectată şi cerebral de accidentul rutier

Fetiţa cu picioarele strivite de o remorcă care s-a desprins în mers ar putea fi  afectată şi cerebral de accidentul rutier

Victima din accidentul produs în localitatea Valu lui Traian a fost operată după nouă ore FOTO Arhivă

Fetiţa din judeţul Constanţa care a fost accidentată grav la sfârşitul lunii august ar putea fi diagnosticată şi cu o afecţiune de natură neurologică.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ştefania L., fetiţa de şase ani din judeţul Constanţa care a fost accidentată grav în localitatea Valu lui Traian, urmează să facă o nouă serie de investigaţii, din cauza unor tulburări neurologice.

Potrivit pediatrilor ieşeni, pacienta se află în stare stabilă, dar prezintă nişte simptome neurologice care vor fi lămurite după ce un examen CT.

Medicii au mai precizat că piciorul drept al fetiţei, cel care a putut fi salvat, se recuperează conform aşteptărilor. În plus, infecţia cu fungi cu care a fost diagnosticată copila în urmă cu aproape zece zile a fost eradicată.„Per ansamblu, starea fetiţei este ameliorată. Pacienta prezintă, totuşi, nişte fenomene care ar putea fi de natură neurologică în urma traumatismului cranian pe care l-a făcut după accident. Îi vom face un examen CT şi apoi vom stabili despre ce este vorba”, a apreciatt dr. Radu Terinte, managerul Spitalului de Copii „Sfânta Maria” din Iaşi.

 

Ştefania a fost mutilată de remorca unui tractor care s-a desprins în mers, în timp ce fetiţa circula împreună cu mama sa pe trotuar. Victima a intrat în sala de operaţie după aproape nouă ore de la producerea accidentului. Iniţial, fetiţa a fost transportată aerian la Bucureşti, de acolo fiind adusă la Iaşi, la Spitalul de Copii „Sfânta Maria”.

În total, copila a suferit cinci intervenţii chirurgicale, patru de salvare a membrelor inferioare şi una de amputare a piciorului stâng care a fost afectat de ciuperca Aspergillus. Potrivit medicilor, infecţia a fost determinată strict de ciuperca depusă în plăgi, după ce rănile au intrat în contact cu praful de pe stradă.

În prezent, starea copilei este stabilă, Ştefania fiind detubată.

Citeşte şi:

Fetiţă de 6 ani cu picioarele strivite, plimbată 620 de kilometri pe ruta Constanţa-Bucureşti-Iaşi până să fie operată

citeste totul despre: