„Sabotaj” la Paroşeni: zeci de mineri au fost puşi în pericol de un buldozerist

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un angajat al Exploatării Miniere Paroşeni a pus în pericol zeci de oameni, care lucrau în subteran, după ce a trecut cu utilajul peste cablurile de energie care alimentau sistemul de ventilaţie din mină. Zeci de oameni au fost evacuaţi.

Un incident neobişnuit s-a petrecut în Exploatarea Minieră Paroşeni. Zeci de angajaţi au fost scoşi de urgenţă din subteran, după ce aerajul a fost oprit în urma unui accident.

Activitatea extractivă a fost paralizată, iar de vină este un buldozerist, care a rupt din neatenţie, cu utilajul, cablurile de alimentare cu energie electrică ce actionau ventilatoarele. În lipsa sistemului de aeraj funcţional, ortacii au fost scoşi urgent la suprafaţă, iar la mina Paroşeni au mai lucrat doar echipele care încercat să remedieze defecţiunea.

“Şoferul a rupt toate manşoanele şi a intrerupt astfel alimentarea cu energie electrica. Am luat decizia de a evacua intreg personalul din subteran si nici schimbul II, nici III nu a coborât. Nimeni nu va intra pâna ce nu sunt trecute toate etapele de repornire în siguranţă”, a precizat Aurel Anghel, directorul general al Societăţii Naţionale de Închideri Mine Valea Jiului, citat de zhd.ro.

Aflată în program de închidere şi ecologizatre, la Mina Paroseni se efectuează în aceste zile lucrări de demolare a construcţiilor de la suprafaţă.


Vă recomandăm şi:

El Dorado din Europa. Poveştile neştiute ale străinilor despre aurul din Săcărâmb: de ce credeau minerii că vâlvătăile îi conduceau spre filoanele de aur

Săcărâmb a fost în trecut unul dintre cele mai căutate locuri de europenii cuprinşi de febra aurului. O dată cu începerea exploatărilor miniere, satul din Munţii Metaliferi, aflat în apropierea Devei, a atras oameni din toate părţile continentului. A fost şi un loc important pentru cercetători, dovada fiind numeroasele lucrări din secolele trecute despre Săcărâmb. Unele dintre ele prezentau relatări fascinante.

Disponibilizări la minele neviabile din Valea Jiului: 225 de angajaţi din Petrila Paroşeni şi Uricani sunt în preaviz

Peste 200 de angajaţi de la minele Paroşeni, Uricani şi Petrila, aflate în administrarea Societăţii Naţionale de Închideri Mine Valea Jiului (SNÎMVJ) au intrat în perioada de preaviz, urmând ca din 1 iulie să fie disponibilizaţi. Foştii mineri vor primi salarii compensatorii.

Treptele Romane, mina de aur a dacilor şi a romanilor, a fost renovată după un deceniu în care n-a interesat pe nimeni

Foişorul pitoresc pe care minerii intrau în galeria Treptele Romane, pentru a scoate aurul din adâncurile muntelui, a fost renovat după aproape un deceniu în care a stat părăsit. Primarul din Brad susţine că în viitor, şi galeria va putea fi vizitată.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite