O judecătoare din Hunedoara a scris un roman de dragoste: „Aripi de fluturi”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judecătoarea Nina Corduneanu a scris romanul „Aripi de fluturi”, şi îl va prezenta cititorilor vineri, la Castelul Corvinilor din Hunedoara.

Magistrata Nina Corduneanu îşi va lansa cartea „Aripi de fluturi”.

Evenimentul are loc vineri, 11 aprilie 2014, începând cu ora 18:00, în Sala Bethlen a Castelului Corvinilor. Cartea „Aripi de fluturi” este un roman de dragoste al autoarei hunedorene.

Când ei au început să-i mijească sânii, iar lui mustăcioara, s-a găsit un nuntaş mai deştept să le ceară mirilor să se sărute, aşa cum văzuseră ei că se făcea la nunţile din sat. După refuzuri repetate, bujori în obraji, broboane de sudoare pe frunţi, au cedat asistenţei care aştepta cu gura căscată, că doar tot ce făceau ei acolo nu era o joacă, era un lucru serios. Sărutul acela din vârful buzelor, mai degrabă o atingere ca o adiere de vânt, a fost debutul iubirii lor. Când s-au întâlnit, a doua zi, ceva era iremediabil schimbat. Nu mai îndrăzneau să se privească în ochi, nu mai făceau păpuşi şi nu se mai jucau amândoi. Stăteau departe unul de celălalt, fiecare, chipurile, cu grija vitelor lui; când, la asfinţit, se îndreptau spre casă, nu rosteau niciun cuvânt tot drumul. Aşa au dus-o până la sfârşitul verii. Într-o zi, când vara începuse să se împletească cu toamna, o ploaie năprasnică a pornit din senin. În apropiere se afla un pichet de grăniceri, părăsit, aşa că, muţi amândoi, cum au fost întreaga vară, s-au prins de mână şi, fugind prin ploaie, au intrat în cazarmă, să se adăpostească, uitând de vite şi de ruşinea ce le fusese tovarăşă întreaga vară, de la atingerea aceea a buzelor. S-au privit în ochi pentru prima oară ca bărbat şi ca femeie şi... n-a mai fost nevoie de cuvinte. – SURSA: fragment din „Aripi de fluturi”, de Nina Corduneanu.

Vă recomandăm şi:

VIDEO Monica Macovei într-o ipostază inedită: a testat sabia unui cavaler de Hunedoara          Monica Macovei a vizitat joi după-amiază Castelul Corvinilor din Hunedoara şi a avut parte de o primire specială. Cavalerii de la castel au tras salve de tun în întâmpinarea ei.

Castelul Corvinilor, Uzinele de fier şi combinatul: brandurile care au făcut Hunedoara cunoscută în lume           Hunedoara şi-a căpătat faima în lume datorită Castelului Corvinilor şi a Uzinelor de fier transformate în combinat siderurgic. De-alungul istoriei ultimelor două secole, brandurile oraşului au fost puncte de reper pentru viaţa comunităţii, iar hunedorenii s-au identificat cu ele.

FOTO Nikita Hruşciov şi Gheorghe Gheorghiu Dej au cinat aici. Fostul restaurant Corvin este aproape ruinat    În vara anului 1962, Hunedoara primea vizita istorică a liderul Uniunii Sovietice, Nikita Hruşciov. Cel mai puternic om al URSS din acea vreme a vizitat Castelul Corvinilor şi combinatul Hunedoarei şi a cinat „La groapă”, locul cochet ce urma să poarte numele de Restaurantul Corvin. Ultimii ani au transformat imaginea fostului restaurant Corvin, cea mai mare parte a complexului fiind lăsată în paragină.

Ruinele Castelului Nopcea ar putea deveni centru cultural şi brand al zonei, printr-un proiect de zece milioane de lei            Ruinele Castelului Nopcea (Nopcsa) din Săcel au fost incluse într-un amplu proiect de restaurare, în valoare de aproximativ zece milioane de lei. Consiliul Judeţean a aprobat depunerea proiectului pentru solicitarea finanţării lucrărilor, prin Granturile Spaţiului Economic European.

Hunedoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite