Misiune dificilă în Retezat: doi alpinişti sunt daţi dispăruţi. Viscolul şi pericolul de avalanşe au suspendat căutările

Misiune dificilă în Retezat: doi alpinişti sunt daţi dispăruţi. Viscolul şi pericolul de avalanşe au suspendat căutările

FOTO: ARHIVĂ.

Doi alpinişti din Craiova sunt daţi dispăruţi, de duminică dimineaţa, în Masivul Retezat. Viscolul şi pericolul de avalanşe din zonă au îngreunat operaţiunile de a celor doi turişti.

Ştiri pe aceeaşi temă

Duminică dimineaţa, o echipă mixtă alcătuită din şapte salvamontişti şi nouă jandarmi s-a deplasat pe traseul dintre cabana Genţiana şi Vârful Bucura, în Masivul Retezat, acolo unde se presupune că doi turişti care intenţionau să facă escaladă au dispărut.

Cei doi turişti căutaţi au între 30 şi 40 ani, sunt din municipiul Craiova şi au venit alături de alţi prieteni în Retezat, fiind cazaţi la cabana Genţiana. Din cauza vremii extrem de dificile cu viscol şi vizibilitate redusă sub 10 metri, jandarmii au revenit de pe traseele montane la cabana Genţiana, iar echipa Salvamont Hunedoara s-a regrupat la cabana Pietrele urmând ca, imediat ce vremea va permite, salvatorii să reia acţiunea.

„Acţiunea se va relua doar în condiţii sigure pentru salvatori, mai exact, vreme potrivită pentru operaţiunile de căutare-salvare, sub coordonarea salvatorilori montani din cadrul Serviciului Salvamont Hunedoara”, a informat Centrul judeţean de comunicare şi informare publică al judeţului Hunedoara. Traseul pe care salvatorii trebuie să înainteze se află, în urma căderilor de zăpadă, într-o zonă unde există pericol iminent de avalanşă. Aa fost solicitat sprijin aerian la Inspectoratul General de Aviaţie al MAI. Deocamdată, căutarea aeriană este exclusă, tot din cauza vremii.


Vă recomandăm şi:

VIDEO Raiul caprelor negre în imagini de poveste. Cele mai prietenoase animale care cutreieră Ţinutul Momârlanilor

O pereche de capre negre a devenit atracţia principală a Cheilor Jieţului, locul din Ţinutul Momârlanilor unde animalele sălbatice par să nu se teamă de prezenţa localnicilor. Un hunedorean a reuşit să se aproprie la doar câţiva metri de caprele negre care scormoneau zăpada, în căutarea mâncării.

Trei căprioare care trebuiau aduse la Zoo Hunedoara au ajuns în ceaun. Un angajat al grădinii este anchetat penal

O femeie din Rapoltu Mare a reclamat la Poliţie că a fost înşelată de un angajat al Grădinii Zoologice din Hunedoara. Tânăra de 31 de ani i-a predat acestuia doi căpriori, pe care bărbatul i-a promis că îi va aduce la Zoo, însă animalele au fost sacrificate şi preparate. La fel s-a procedat şi cu o altă căprioară.

Bella, vulpea care se crede câine şi îi păzeşte pe turişti în Retezat. Imagini inedite din zona Lacului Bucura

Turiştii care ajung în zona Lacului Bucura din Masivul Retezat au toate şansele să întâlnească o vulpe mai puţin obişnuită. De peste doi ani, Bella îi întâmpină pe călătorii care îşi aşază tabăra pe malul lacului şi le arată prietenia în speranţa că va fi recompensată cu mâncare.

Locurile de vis unde animalele sălbatice umblă prin curţile localnicilor. Cum arată iarna în Ţinutul Momârlanilor

Locuitorii satelor de momârlani din vecinătatea  Petrilei trăiesc printre animalele sălbatice. În aşezările de munte, înconjurate de peisaje impresionante, odată cu venirea iernii, cerbii, caprele negre, urşii şi lupii se apropie fără teamă de casele oamenilor.

citeste totul despre: