Castelul Corvinilor îşi închide porţile mai devreme. Noul program de vizitare a monumentului istoric

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Castelul Corvinilor. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.
Castelul Corvinilor. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.

Programul de vizitare a Castelului Corvinilor va fi modificat de la 1 octombrie, potrivit reprezentanţilor Primăriei Hunedoara.

Începând din 1 octombrie 2017, programul Castelului Corvinilor va fi redus. Astfel, turiştii pot vizita monumentul istoric luni, între orele 12 şi 17, iar de marţi până duminică între orele 9 şi 17, informează Muzeul castelului Corvinilor. Ultima intrare va fi permisă cu 45 de minute înainte de ora închiderii.

Castelul Corvinilor a fost vizitat de peste 265.331 de turişti, în primele nouă luni ale acestui an, suma totală încasată din vânzarea biletelor şi din taxele plătite de vizitatori fiind de aproximativ 5.000.000 de lei, a informat Primăria Hunedoara.

Castelul Corvinilor a fost ridicat în vremea voievodului Iancu de Hunedoara, la mijlocul secolului al XV-lea, consrucţia sa fiind încheiată în 1499. În secolul al XVII-lea, în vremea principelui Gabriel Bethlen, îi sunt aduse modificări importante, atunci fiind construite Aripa Bethlen, Turnul Alb şi Terasa de Artilerie, pentru arme grele de foc.

A fost restaurat în secolul al XIX-lea şi la mijlocul secolului trecut, iar în perioada următoare va intra într-un nou proiect de reabilitare, finanţat de această dată din fonduri de la Uniunea Europeană.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Elisabeta Szilagyi, regina din Hunedoara. Zece mituri despre „mama-eroină“ care l-a făcut pe Matia Corvin rege al Ungariei

Elisabeta Szilagyi, soţia lui Ioan de Hunedoara şi mama regelui Matia Corvin, a jucat un rol importat în istoria poporului român, chiar dacă povestea „reginei din Hunedoara“ este presărată de controverse.

Castelul Corvinilor ascunde un mare secret: o criptă veche de şase secole, construită pentru Ioan de Hunedoara

Un număr impresionant de legende circulă despre Castelul Corvinilor din Hunedoara, însă multe dintre ele sunt ştiute de foarte puţini dintre vizitatorii monumentului. Una dintre ele, documentată de arheologi, este cea a criptei în care, cel mai probabil, urma să fie înmormântat Ioan de Hunedoara. Încăperea se află sub capela castelui.

Cele mai ascunse secrete ale Castelului Corvinilor: domniţa decapitată, beciul celor uitaţi, omul găsit mort în fântână

Castelul Corvinilor a fost nominalizat printre destinaţiile turistice de excelenţă din întreaga lume, potrivit site-ului tripadvisor.com, care a evaluat recenziile trimise de străinii care au vizitat monumentul. Turiştii au fost fascinaţi de castel, însă cei mai mulţi nu îi cunosc tainele înfiorătoare.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite