Casa de cultură din Hunedoara va fi preluată de Consiliul Local. Cum a fost restaurat teatrul vechi din anii 1950

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Casa de cultură este unul dintre monumentele reprezentative ale Hunedoarei. FOTO: Daniel Guţă.
Casa de cultură este unul dintre monumentele reprezentative ale Hunedoarei. FOTO: Daniel Guţă.

Casa de cultură a municipiului Hunedoara va reveni Consiliului Local Hunedoara, potrivit unui proiect ce prevede încetarea contractului prin care Consiliul Judeţean a preluat clădirea instituţiei, pentru a o renova.

Administraţia locală din Hunedoara va redeveni administrator al Casei de cultură din municipiu, potrivit proiectului Consiliului Local, ce prevede încentarea contractului prin care imobilul a fost cedat Consiliului Judeţean Hunedoara.

Potrivit primăriei, reabilitarea Casei de cultură a fost demarată de Consiliul Local Hunedoara cu fonduri guvernamentale, în decembrie 2006. Au fost executate reparaţii la faţade, lucrări la acoperiş şi la instalaţia paratrăsnet, lucrări de înlocuire a tâmplăriei din lemn cu tâmplărie PVC şi geamuri termopan, au fost reabilitate scările şi pavajele exterioare, instalaţiile de încălzire şi cele electrice şi instalaţiile de iluminat. În martie 2008 au rămas de executat: finalizarea instalaţiilor electrice, finisaje interioare, instalaţii şi utilaje stins incendii, instalaţii de ventilaţie şi climatizare, instalaţii privind mecanica scenei.

Din 2011 a ajuns la CJ Hunedoara

Administraţia locală din Hunedoara nu avea resursele financiare necesare continuării lucrărilor de reabilitare, astfel s-a propus preluarea finanţării şi continuarea lucrărilor de reabilitare de către Consiliul Judeţean Hunedoara, iar Casa de cultură a municipiului Hunedoara a fost dată în administrarea acestuia în baza unui contract din 2011.

casa de cultura hunedoara

„Deoarece execuţia a fost mult tergiversată şi lucrările executate au fost de proastă calitate, acest contract a încetat în februarie 2013, fără a fi finalizate toate lucrările cuprinse în contract. Primăria Hunedoara s-a adresat în repetate rânduri Consiliului Judeţean, cu rugămintea de a finaliza lucrările începute, insistând asupra aspectului şi pericolului pe care-l reprezintă în special şantierul lăsat neîmprejmuit şi neprotejat în urma demolării rezervorului de apă vechi şi inutilizabil aflat într-o stare avansată de uzură. Întrucât nici în 2013 şi nici în 2014 Consiliul Judeţean nu a mai alocat fonduri pentru finalizarea lucrărilor la acest obiectiv s-a solicitat prin adresa din 2 decembrie 2014 acordul de principiu privind încetarea amiabilă prin acordul părţilor a contractului de administrare", au informat reprezentanţii

casa de cultura hunedoara

Consiliul Judeţean Hunedoara şi-a dat acordul de principiu, urmând ca imobilul să fie restituit în administrarea directă a Consiliului Local Hunedoara, potrivit unui proiect care aflat pe ordinea de zi a şedinţei din 30 ianuarie 2015.

casa de cultura hunedoara

Vă recomandăm şi:

VIDEO Castelul Corvinilor a devenit decor pentru o poveste despre Iancu de Hunedoara. Turiştii întârziaţi au fost opriţi la porţi de poliţiştii locali

Castelul Corvinilor a fost decorul natural pentru spectacolul „Credinţă şi sânge”, care spune povestea lui Iancu de Hunedoara. Peste 1.000 de oameni au venit să vadă teatrul în aer liber oferit publicului de artişti şi cascadori, care au participat la festivalul medieval. Numărul locurilor din grădina castelului a fost însă prea mic, astfel că nu toţi cei care au vrut să asiste la spectacol au fost lăsaţi.

VIDEO Micul Prinţ, într-o altfel de poveste, la Teatrul de Artă din Deva

Atmosfera a fost emoţionantă la spectacolul de teatru oferit de copiii de la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă „Rudolf Steiner” din Hunedoara. Copiii, coordonaţi de regizorul Mihai Panaitescu şi de artista Roxana Pavel, au pus în scenă povestea „Micului Prinţ”, după opera scriitorului Antoine de Saint-Exupéry.

Sala Reduta a Teatrului de Artă din Deva a fost transformată într-un loc cochet, dedicat iubitorilor de cultură

O veche sală a Teatrului de Artă din municipiul Deva, în care a funcţionat în urmă cu un secol retaurantul Redout (Reduta sau Reduta orăşenească) a fost modernizată şi va fi din nou folosită ca sală de evenimente culturale.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite