Anchetă penală după scandalul din Poliţia Lupeni. Poliţiştii sunt cercetaţi pentru divulgarea secretelor de serviciu

Anchetă penală după scandalul din Poliţia Lupeni. Poliţiştii sunt cercetaţi pentru divulgarea secretelor de serviciu

Dănuţ Mocanu.

Procurorii au început cercetările într-un dosar privind divulgarea secretelor de serviciu, în care sunt cercetaţi mai mulţi poliţişti din Valea Jiului. Ancheta a urmat scandalului din Poliţia Lupeni, în care comandantul Dănuţ Mocanu a fost acuzat de abuzuri, de către subalternii săi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Mai mulţi poliţişti din Valea Jiului sunt cercetaţi de procurori într-un dosar privind divulgarea de secrete profesionale.

„A fost înregistrat un dosar la Parchetul de pe lângă Judecătoria Petroşani, dar a fost trimis spre competenta soluţionare la Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara, un dosar penal în care se cercetează fapta de divulgare de secrete de serviciu”, a precizat procurorul Darius Roman, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroşani.

Dosarul a fost înregistrat în urma verificărilor efectuate de Corpul de Control al Inspectoratului General al Poliţiei Române.

De asemenea, potrivit purtătorului de cuvânt al instituţiei, Georgian Drăgan 12 ofiţeri, dintre care opt cu funcţii de conducere, şi un agent de poliţie au fost cercetaţi de IGPR.

Scandal cu poliţişti

Corpul de control al IGPR a ajuns, la începutul lunii martie, la Poliţia Lupeni, pentru a cerceta cele reclamate de poliţiştii care şi-au acuzat comandantul, pe Dănuţ Mocanu, de un comportament care „de mai mult timp le face imposibilă desfăşurarea activităţii în condiţii de normalitate”, se arată în memoriul semnat de de poliţişti.

„Începând cu luna noiembrie 2012, la comanda Poliţiei Municipiului Lupeni a fost numit comisarul şef Mocanu Gheorghe Dănuţ, al cărui nume este legat de o serie de abuzuri îndreptate atât împotriva lucrătorilor de poliţie cât şi a cetăţenilor care au nevoie de sprijinul poliţiei, transformând instituţia într-un instrument la dispoziţia sa, prin care urmăreşte doar bunăstarea proprie. Imediat după numirea în funcţie, acesta a început să aibă faţă de întreg colectivul din acea perioadă  un comportament necivilizat, un limbaj vulgar, manifestându-se arogant şi ameninţând mereu cu relaţiile pe care le-ar avea în conducerea IGPR şi la parchete. (...) A fabricat mai multe dosare penale împotriva lucrătorilor şi chiar se laudă că scopul său prin fabricarea acestor dosare este acela de a crea o stare de stress lucrătorilor. Aspectele de natură disciplinară şi chiar penală au fost desrise în amănunt în rapoartele înaintate Biroului Control Intern din cadrul IPJ Hunedoara de către un număr de 21 poliţişti din luna decembrie 2016”, se arăta în memoriul transmis de poliţişti conducerii M.A.I. Dănuţ Mocanu nu a dorit să comenteze reclamaţiile subalternilor săi. De altfel, el a intrat în concediu medical.

Inspectoratul General al Poliţiei Române a trimis o echipă de control intern la Poliţia Lupeni, pentru a cerceta situaţia poliţistului, pentru a doua oară în ultimul an, după controlul efactuat în februarie 2016. Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Hunedoara a dispus, de asemenea, verificarea sesizărilor poliţiştilor.


Vă recomandăm şi:

Dezvăluirile poliţistului Claudiu Ionescu: povestea bărbatului mort în patul iubitei, în timpul sexului, adus la morgă în portbagajul unui taxi

Claudiu Ionescu, un ofiţer de poliţie din Hunedoara retras din activitate, a fost eroul unei întâmplări cu totul ieşite din comun. Poliţistul a relatat cum, în urmă cu câţiva ani, cadavrul unui bărbat care murise în timp ce făcea dragoste a fost transportat la morgă, în portbagajul unui taxi. Povestea publicată pe pagina sa de Facebook uimeşte şi prin alte detalii picante.

Povestea lui Claudiu Ionescu, poliţistul înfrânt de sistem: „Mi-am dat seama că n-am cum să răzbat în jungla asta de mafioţi. Nu mai cred în dreptate“

În urmă cu 21 de ani, Claudiu Ionescu a intrat în Poliţia Română visând că va face dreptate şi va schimba lumea. Acum, a plecat din sistem şi recunoaşte că acesta l-a învins.

Scrisoarea de mâhnire a unui poliţist: „Suntem proscrişii ţării, nu putem folosi arma din dotare de teamă că vom fi târâţi prin tribunale de infractori”

Moartea poliţistului Gheorghe Ionescu, ucis de milionarul turc ce s-a urcat băut la volan şi l-a lovit intenţionat cu maşina, a stârnit reacţii aprinse în rândul poliţiştilor. Unul dintre poliţiştii hunedoreni care au luat atitudine după tragedia celui supranumit „Dulăul”, a dezvăluit într-o scrisoare deschisă problemele cu care se confruntă în prezent poliţişti.

Revoltă în IPJ Hunedoara: poliţistul care a cerut "să dăm foc palatelor mafioţilor" îşi acuză superiorii de abuzuri

Claudiu Ionescu, un inspector principal de poliţie, a intrat într-o adevărată luptă cu conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara. Poliţistul din Hunedoara susţine că a fost cercetat disciplinar pe nedrept după ce a dezvăluit problemele cu care confruntă instituţia şi, recent, a că a fost trimis abuziv la un control psihiatric.

 

citeste totul despre: